21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alman dağcılar Olimpos'ta

Almanya'nın Augsburg şehrinde doğa ve dağcılık sporu yapan bir grup Alman, Olimpos'ta kaya tırmanışı gerçekleştirdi.

Antalya'nın Kumluca ilçesi yakınlarındaki turistik Olimpos beldesi, yerli ve yabancı doğa sporu tutkununa ev sahipliği yapıyor. Almanya'nın Augsburg şehrinde doğa ve dağcılık sporuyla uğraşan Dav Stützpunkt kulübü üyeleri de, kaya tırmanışı ve çeşitli doğa sporları yapmak üzere Olimpos'a geldiler.

Dav Stützpunkt kulübü üyeleri lideri Stefan Taubert, bugüne kadar dünyanın değişik bölgelerinde doğa sporları ve kaya tırmanışı yaptıklarını söyledi. Grupta 14 sporcu bulunduğunu belirten Taubert, grup üyelerinin en küçüğünün 12 yaşında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Almanya dışında Fransa, İspanya, İtalya gibi değişik ülkelerde doğa ve dağcılık sporları gerçekleştirdik. Bunlar içinde Olimpos gerçekten çok güzel ve etkileyici. Olimpos'ta günün her saati tırmanış yapabilirsiniz.

Ayrıca burada, kaya tırmanışı için en zor ve en kolay rotalar birbirlerine çok yakın. Bundan dolayı ayrıca bir başka tırmanış bölgesi bulmanıza gerek yok. Bunun için grup üyelerimizin tamamı aynı anda tırmanış yapma imkanı bulabiliyorlar."

Olimpos'un doğallığından da çok etkilendiklerini kaydeden Stefan Taubert, doğal atmosferin yanı sıra Türk insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverliğinin de Olimpos'u tercih etmelerinde önemli rol aldığını sözlerine ekledi.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 16:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?