22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman emlak kralına otelde tutuklama

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde emlakçılık yapan ve ’Emlak Kralı’ olarak tanınan Alman vatandaşı Reney Herbarth, aynı evi birçok kişiye satarak dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Aynı evi birden fazla Alman vatandaşına satarak yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Alman uyruklu Reney Herbarth (42), önceki gece Sera Otel’e mahkeme kararıyla yapılan baskında gözaltına alındı. Antalya’nın Alanya İlçesi’nde 10 yıldır emlakcılık yapan Reney’nin piyasayı 7 milyon Euro dolandırdığı, bu nedenle 3 aydır arandığı bildirildi.

Antalya Adliyesi’nde basın mensuplarına konuşan Reney, kendisine fırsat verilmesi halinde bu borcunu ödeyeceğini söyledi. Büyük bir kriz yaşadıklarını belirten Alman emlakçı, "10 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Ben hiç kimseden kaçmadım ve buradayım. Kriz döneminde bende bu durumdan etkilendim. Alanya’ya birçok turistin gelmesi için çaba sarfettim. Fırsat verilirse borçlarımı ödeyeceğim" diye konuştu.

Antalya Adliyesi’ne getirilen Reney, Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra hakkındaki yakalama kararı nedeniyle Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 13:50:31
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 14:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?