21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alman futbol takımından ziyaret

Almanya'nın U17 kategorisinde yer alan takımlarından "Frei Tunerschaft Schweinfurt" futbol takımı Antalyasporlu antrenörleri ziyaret ederek Hasan Subaşı Tesisleri'ni gezdi.

Antalyaspor Altyapı Sorumlusu Abdullah Tanyolaç tarafından Türkiye'ye davet edilen ve Landes Liga'da top koşturan 17 yaş altı 21 futbolcu ve antrenörleri, Teknik Direktör Mehmet Özdilek ile toplantı odasında buluştu.

Genç Alman futbolcuları kulüpte görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Özdilek, kısa bir konuşma yaparak geleceğin futbolcularına öğütler verdi. Misafirlere Türkiye hakkında kısa sorular sorarak sözlerine başlayan Mehmet Özdilek, "Henüz yolun başındasınız ve yaptığınız iş çok önemli. İnanıyorum ki; içinizden bazıları ileride büyük takımların formasını giyecektir. Bunun için ne olursa olsun önünüzde bir hedefiniz olmalı. Bunun yanı sıra eğitim çok önemli. Eğitim ve futbolu birleştirirseniz bu işi büyük oranda başarırsınız. Sakın karamsar olmayın ve yaptığınız işten keyif alın. Daima iyi olmayı isteyin ve sizin iyi olacağınız tek yer sahadır. Bunu unutmayın" dedi.

Organizasyon görevlisi Orhan Duvan ise Alman dostların Türkiye'yi ve Türkleri daha yakından tanıması için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Duvan, "Almanya'da biz Türklere karşı bir önyargı söz konusu. Bu tabuları yıkabilmek, bizleri biz gibi görebilmelerini sağlamak amacıyla onları ülkemize getirdik" diye konuştu. FT Schweinfurt antrenörü Detler Wolfschmidt ise misafirperverliklerinden ötürü Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek başta olmak üzere antrenörler ve kulüp çalışanlarına teşekkür etti.

Antalya'ya dün gelerek Lara'daki bir otelde konaklayan Alman futbolcular, bir hafta sürecek olan program boyunca okul, cami, Türk hamamları, Antalya şehir merkezi ve Çakırlar köyünü gezecek. Ekip yarın bir de Köprülü Kanyon'da düzenlenecek olan rafting organizasyonuna katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?