22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman gençlere sertifika

ALMAN GENÇLERE SERTİFİKA

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkçe kursu verdiği Alman gençlere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin tarafından sertifika verildi.

Büyükşehir Belediyesi, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nin ortak yürüttüğü Avrupa Birliği Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Antalya’daki otellerde staj yapan Alman gençlere, Büyükşehir Belediyesi tarafından ASMEK Lara Kurs Merkezi’nde Türkçe dersi verildi. 2 ay boyunca 64 saat Türkçe öğrenen 11 Alman genci, sertifikalarını Genel Sekreter Mehmet Aktekin’in elinden aldı.

Aktekin, Almanya’nın Antalya için önemli bir ülke olduğunun altını çizerek, Antalya’nın Nürnberg ile uzun yıllara dayalı kardeş şehir ilişkisi bulunduğunu belirtti. Aktekin, “Karşılıklı ziyaretler, işbirliği ve iletişimden çok memnunuz. Avrupa ülkeleri içinde en fazla Almanya’yı seviyorum. Alman kentlerindeki düzen, kentleşme ve toplumsal saygı hep ilgimi çekmiştir. Almanya’daki insan unsurunu öne çıkan hizmet ve uygulamaları Antalya’da da uygulamaya çalışıyoruz. Umarım tekrar kentimize gelirsiniz” dedi.

Antalya’yı çok sevdiklerini belirten Alman gençler, “Buradaki otellerde staj yaptık. Türkçe öğrendik. Bizim için çok önemli bir tecrübeydi. Hayata bakışımız değişti” şeklinde konuştu.

ALMAN GENÇLERE SERTİFİKA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 13:59:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 14:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?