22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman güzeller sahilleri şenlendirdi

Turizm mevsiminin başlamasıyla birlikte Türkiye’nin güney sahillerini doldurmaya başlayan Almanlar’ın tam bir güneş tutkunu olduğu ortaya çıktı. Güneşlenme meraklısı Almanlar’ın yüzde 26’sı, güneşin zararlarının abartıldığını düşünüyor.

Allensbach’ta bulunan bir araştırma enstitüsünün yaklaşık 2 bin kişi üzerinde yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Almanlar’ın yüzde 26’sı yaz mevsiminde saatlerce güneşlenmekten kaçınmıyor. Yüzde 16’sı sıcak yaz günlerinde havuza veya denize girmeyi sıkça tercih ederken, yüzde 32’lik bir kesim ise bunu sadece ara sıra yapıyor.

Ayrıca Almanlar’da her beş kişiden birinde güneş yanığı olduğu ortaya çıktı. Sıkça güneşlenen kişilerin üçte birinin ise güneş yanığıyla eve döndüğü tespit edildi.

Doktorların cilt kanseri konusundaki uyarılarını kulak ardı eden güneşlenme meraklısı Almanlar’ın yaklaşık yüzde 26’sı güneşin zararlarının abartıldığını düşünüyor.

Sık sık güneşlendiklerini söyleyen kişilerin yüzde 46’sı yapılan uyarıların çok fazla olduğunu söylüyor. Koruyucu kremler kullanan kişilerin ortalama olarak daha sıklıkla güneş yanığına sahip olduklarını açıklayan enstitü yetkilileri, güneş tutkunu birçok kişinin kremler veya çeşitli yağlar sürerek, hiç zarar almayacaklarını düşündüklerini belirtiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 17:05:54
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 13:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?