22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman heyet Büyükşehir’de

ALMAN HEYET BÜYÜKŞEHİR’DE

Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet Entegrasyon ve Avrupa’dan sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn ile beraberindeki heyet Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Antalya’ya geldiklerini belirten Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet Entegrasyon ve Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn, Hessen eyaleti hakkında Başkan Akaydın’a bilgi verdi. Hessen’de 350 bin dolayında Türk kökenli vatandaşın bulunduğunu ifade eden Hahn, “Orada yaşayan Türkler’in memleket özlemlerini dindirecek faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetler başta olmak üzere birçok ortak projede yer alacak kardeş bölge arayışımız var” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Almanya’nın Antalya turizmindeki önemine değindi. Antalya’nın en büyük turizm kapasitesini Almanların yarattığını belirten Akaydın, “Tarihi ortaklığımız olan bir ülke ile, Antalya turizminde tercih ediliyor olmak bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Sosyal ve Kültürel faaliyetler konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Başkan Akaydın, “Yapılacak her türlü ortak çalışmada yer almak bizleri mutlu eder” dedi.

Öte yandan konuk heyette Adalet Bakanlığı Müsteşarı Nicola Beer, Türk kökenli Milletvekilleri İsmail Tipi ve Mürüvvet Öztürk, Hessen Eyalet Milletvekilleri ve işadamları yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Jörg Uwe Hahn’e ziyaretleri anısına plaket sunarak, Antalya’nın tanıtım setini hediye etti.

ALMAN HEYET BÜYÜKŞEHİR’DE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 15:18:03
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 15:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?