7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alman kadına imamlı cenaze töreni

Antalya'nın Alanya ilçesinde eşi ve kızına "Ölürsem cenazeme papaz değil, imam gelsin" dediği bildirilen yaşlı Alman kadının cenazesi, imamın katıldığı dini törenle toprağa verildi.

Alman Gertrud Emilie-Egon Meier çifti 8 yıl önce Alanya'nın Mahmutlar beldesinde yaşayan kızı ve damadının yanına yerleşti. Uzun zamandır kızı ve damadıyla birlikte yaşayan Gertrud Emilie Meier dün 82 yaşında öldü. Ölümünden önce, eşi ve kızına, "Öldüğümde Alanya'da imamın katıldığı bir törenle toprağa verilmek istiyorum" şeklinde vasiyeti bulunduğu belirtilen kadının isteği yerine getirildi. Törene Hristiyan din adamı katılmadı.

Mahmutlar beldesindeki Yabancılar Mezarlığı'nda toprağa verilen Alman kadını son yolculuğunda eşi ve kızı Crista Witsch ile Türk dostları yalnız bırakmadı. Alman kadının cenazesi, önünde imamın bulunduğu bir kortejle defnedileceği yere getirildi. Cenaze, tabut içinde toprağa verilirken, yanında İncil ve Kur'an-ı Kerim getiren Mahmutlar Belediyesi imamı Osman Kömür, kısa bir konuşma yaptı.

Bütün insanların Hz. Adem ile Hz. Havva'nın çocukları olduğunu, bu nedenle İslam'ın, bütün insanları yaratılışta kardeş bildiğini ifade eden İmam Kömür, "Hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız. Bir kardeşimizin ahirete intikalinde insanlık olarak ona yapacağımız son görev için buradayız. Kardeşimizin son yolculuğunda istediğini yerine getirmek için geldim. Bu, yeniden kendimizi sorgulamamız gereken bir durum. Dinlerarası diyaloğun insanlık alemine aktarılması için bir fırsat" dedi.

Kömür, İncil ve Kur'an-ı Kerim'den bazı bölümlerin Türkçe meallerini okuyarak, her iki dinin birbirine benzeyen yönlerine dikkati çekti.

Daha sonra Emilie Meier'in yakınları ve dostları İmam Kömür'ün Türkçe okuduğu duaya eşlik ettiler.

Kömür, duasında "Gertrud'a kendi inançları doğrultusunda muamele et, geride bıraktığı yakınlarına sabır eyle" dileğinde bulundu.

a.a
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 18:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?