1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman Marco davası sürüyor

Antalya'da, tatil yaptığı sırada küçük yaştaki İngiliz kız Charlotte L.M.'ye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Alman Marco W.'nin duruşmasına devam edildi.

Manavgat ilçesinde tatil yaptığı sırada küçük yaştaki İngiliz kız Charlotte'ye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle sekiz ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmaya başlayan Alman Marco W.'nin (18) duruşmasına Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Gizlilik kararıyla izleyiciye kapalı gerçekleştirilen dava, daha ilk olarak sabah saat 09.20 ile 09.24 arasında dört dakika sürdü.

Davaya ara veren mahkeme heyeti, aranın ardından saat 10.40'da İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan ile Alman gencin avukatı Ahmet Ünal Ersoy'u tekrar mahkeme salonuna davet etti. 11 dakika süren davanın ardından mahkeme heyeti mütalaa istemiyle duruşmayı 5 Haziran 2009 tarihine erteledi. Mahkeme salonunda avukatlar Aycan ile Ersoy arasında sözlü bir tartışma çıktığı öğrenildi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan İngiliz kız Charlotte'nin avukatı Ömer Aycan, "Duruşmada Cumhuriyet Savcısı öncelikle mağdurenin psikolojik durumunu tespiti için İngiltere'den yetkili makamlardan rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti bunu reddetti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaa hazırlaması için süre talep etti. Mahkeme heyeti de duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mütalaada ne çıkar hakkında bir yorum yapmak istemiyorum. Bu savcı beyin takdiridir. Savcı bey mütalaasını hazırladıktan sonra bir değerlendirme yapabiliriz. Mahkeme heyetine yeni sunulan bir rapor yoktur."

KARARA SAYGILIYIZ

Marco W.'nin avukatı Ahmet Ünal Ersoy ise mahkemenin vereceği her türlü karara saygılı olduklarını belirterek "Ümidimiz beklediğimiz kararın çıkmasıdır. Mahkemenin işleyişiyle ilgili mahkemenin baktığı sadece bu dava değil bu daha burada görülen binlerce davadan bir tanesidir. O konuda bizimde sabır göstermemiz gerekir" dedi.

Savcının talebi reddedilince herhangi bir talepleri olmadığını anlatan Ersoy, şunları söyledi: "Gerek görüldüğü zaman biz taleplerimizi ileteceğiz daha öncede iletmiştik. Bizim için davanın bitmesinden ziyade olumlu bitmesi önemli. Bu anlamda bizim hayal kırıklığına uğrama gibi bir şansımız yok. Sonuçta yargının verdiği karara karşıda kimsenin hayal kırıklığına uğrama yetkisi yok. Biz yapabileceğimiz mücadeleyi hukukun verdiği ölçüde yapmak zorundayız. Mahkemenin her türlü kararına saygılı olacağız. Bu yapılanları bir şekilde sindirmek zorundayız. Biz Marco'nun suçsuzluğuna inanıyoruz. Bu yönde kararın çıkmasını bekliyoruz."

Ersoy, "Mahkemede, Marco'nun Almanya'da yazdığı cezaevi günlükleri kitabı bir dezavantaj yaratırmı?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Marco'nun kitabı bizim ülkemizde yayınlanmadı. Çoğaltılmadı. Herhangi bir şey oluşturmayacağını sanıyorum. Kitap mahkemeye sunulmadı. Bu mahkeme böyle şeylerle ilgilenmez. Açıkçası, mahkemenin bu davaya medya gibi baktığını düşünmüyorum."
Öte yandan Marco W.'nin Almanya'da yazdığı Alman gazeteciler tarafından Antalya'ya getirilen kitap basın mensuplarının ilgi odağı oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?