21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alman Marco davası sürüyor

Antalya'da tatil yaptığı sırada küçük yaştaki İngiliz kız Charlotte L.M.' ye cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Alman Marco W.'nin (17), duruşmasına devam edildi.

Manavgat ilçesinde tatil yaptığı sırada küçük yaştaki İngiliz kız Charlotte cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmaya başlayan Alman Marco W.'nin (17), duruşmasına Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, heyet değişikliği nedeniyle raporu ve dosyaları incelemek üzere davayı 10 Nisan 2009 tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan İngiliz kız Charlotte'nin avukatı Ömer Aycan, duruşmanın heyet değişikliği nedeniyle 10 Nisan 2009 tarihine ertelendiğini söyledi.

Aycan, "Duruşma heyet değişikliği nedeniyle 10 Nisan 2009 tarihine ertelendi. Adli Tıp kurumundan gönderilen cevabi yazı var. Bu yazıda dosya içerisindeki belgelerin bir biriyle çelişkili olması nedeniyle. Tecavüz olayını vukuunu bulup bulmadığı konusunda bir görüş bildiremeyeceğini yazmış. Adli Tıp Kurumu. Biz Adli Tıp Kurumunun son zamanlarda verdiği şaşırtıcı kararlardan biri olarak değerlendiriyoruz. Bu yazıya itiraz ettik mahkemede dosyayı inceleyip değerlendirmesini yapmak üzere davayı 10 Nisan 2009 tarihine erteledi" dedi.

Bugün bir karar çıkmasını beklemediklerini belirten Aycan, "2009 yılındaki verilen duruşma gününde mahkeme kararını verecek. Biz yine önceki iddialarımızı hala sürdürüyoruz. Sanığın ırza geçme filinden dolayı cezalandırılmasını talep ediyoruz mahkemeden. Bu yönden bir karar çıkmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun İngiliz kızının bu davanın uzaması Adli Tıp raporuyla ilgili ne düşündüğüne dair soruya ise Ömer Aycan, "Benim yaşanan bu gecikme, uzama ve gelen bu raporu müvekkilime izah etmem güç oluyor. Ancak ne yazıkki ülkemizin gerçekleri bunlar. Davanın bu kadar uzun sürmesi ve bu kadar şaşırtıcı raporların arka arkaya gelmesi. Sadece hepimiz gibi olarda davanın bir an önce bitmesini istiyorlar" cevabını verdi.

Marco W'nin avukatı Mehmet İplikçioğlu ise "Dosya mahkemece incelemeye alındı. Cumhuriyet savcısına varsa tahkikatın genişletilmesi konusunda yoksa esas hakkında mütalaasını bildirmesi konusunda süre verildi. Duruşma 10 Nisan 2009 tarihine bırakıldı. Mahkemenin verdiği karar açık. Mahkeme bu konuda herhalde yeni bir karar oluşturulmasına gerek duymadı. Mahkeme verdiği kararda cumhuriyet savcısından görüş istiyor. Bir dahaki duruşmada karar çıkması cumhuriyet savcısını vereceği mütalaaya bağlı. Marco ile alman avukatlar aracılığıyla irtibatım var. Duruşmalar hakkında bilgilendiriyoruz. Makro yargının vereceği karara saygılıdır bu kararı bekliyor. Marco'nun Türkiye'ye gelmesi konusunda hukuken bir engel yok. Kendisini Türkiye'ye çağırdığımız zaman her zaman gelir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?