1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman Marco davasına devam...

Antalya'da, 13 yaşındaki İngiliz kıza tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Marco W.'nin duruşmasına bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

İngiliz kız C.M.'nin avukatı Ömer Aycan, savcının esas hakkında sunduğu mütalaanın ardından savunma makamının süre isteyebileceğini söyledi. Süre istenmesi halinde bir sonraki mahkemede kararın verilmesini beklediğini anlatan Aycan, "Marco W.'nin işlediği suç Türk Ceza Kanunu'nda 3 ila 8 yıl arasında hapis cezasını gerektiriyor. Ancak mağdurenin ruhsal bozukluğunu göz önüne aldığımızda bu ceza 15 yıla kadar çıkabilir" dedi.

ADLI TIP KURUMUNDAN SKANDAL KARAR

Adli Tıp Kurumu'nun Hüseyin Üzmez olayında olduğu gibi bu duruşmada da skandal bir karara imza attığını söyleyen Aycan, "Antalya Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü ve kızı ilk kontrol eden doktorun raporuna rağmen Adli Tıp Kurumu mevcut belgelerle ırza geçip geçmediği söylenemez şeklinde bir karar verdi. Bu karar dosyayı bizim açımızdan olumsuz etkileyecek" dedi.

Marco W.'ye hüküm giyse bile cezasını infaz etmenin zor olduğunu söyleyen Aycan, sözlerini şöyle tamamladı: "Böyle bir davada hiçbir koşul öne sürmeden Marco W.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması olayı bir tahliye değil beraattir. Ceza verilse bile infazı uygulanamaz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 14:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?