1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman öğrenciler taburcu

Kemer ilçesinde, zehirlenerek hastaneye kaldırılan iki Alman öğrenci bugün ambulans uçakla ülkelerine gönderildi. Ayrıca, öğrencilerin kesin raporu için İstanbul'dan sonucun gelmesi bekleniyor.

Antalya'nın Kemer İlçesine tatile gelen 30 kişilik gruptan, 1 kişinin ölümü, 6 kişinin de zehirlenme tanısıyla hastaneye kaldırılmasının ardından 4 öğrenci bugün taburcu oldu. İki öğrenci ise ülkelerine gönderildi.

Hendrik Barkow (18), Dustin Krabbe (18), Vanessa Cwiklinski (18), Victent Feyerabent (20) Antalya Anadolu Hastanesi'nden bugün taburcu oldu. Jean Piere Folkerts (18), Jan Lange (20) ise ailelerinin isteği üzerine, Almanya'dan gelen özel bir hava ambulansıyla ülkelerine gitti.

Aşırı alkolün yanında başka uyarıcı madde alarak zehirlendikleri iddia edilen öğrencilerin Almanya'dan gelen raporunda kaçak içki diye tabir edilen aşırı derecede metil alkol oranı yüksek çıktığı belirtildi.

TEST SONUÇLARI BEKLENİYOR
Türk hekimler test sonuçlarının İstanbul'dan daha gelmediğini ve ancak ona göre kesinliğin kazanacağını belirtti. Dahiliye Uzmanı Dr. Özkan Aydın da kesin raporun daha henüz ellerine ulaşmadığını ancak hastaneye getirildiğinden beri her ihtimali göz önünde bulundurarak Alman öğrencilere tedavi uyguladıklarını belirtti. İki Alman öğrencinin ileri yaşam ve solunum desteğine ihtiyaç olduğunu anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Çocuklar görme yeteneklerini kaybetmiş durumda. İkisinde doku ve organ yemezliği var. Beyin ölümünü sürekli kontrol ediyoruz. Gittikçe yaşam faaliyetleri azalıyor. Ailelerinde isteği, bizim ve Alman doktorların kabulüyle iki Alman öğrenciyi bugün ülkelerine gönderdik. Almanya ve sizden aldığımız duyumlarda çocukların raporlarında kaçak içkilerde gözüken aşırı metil alkol oranına rastlanmış. Ama bizimki sadece duyum. Kesin bir şey söylemek için İstanbul Acıbadem Hastanesi'nden raporun gelmesini bekliyoruz. Diğer öğrencilerimiz de ayrıca taburcu oldu."

22 Mart'ta tatil yapmak için Kemer'e gelen 11 Alman öğrenciden 7'si geçen hafta zehirlenmiş, Rafael Neca (20) ise otel odasında hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 20:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?