21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alman stajyerler Büyükşehir'de

ALMAN STAJYERLER BÜYÜKŞEHİR'DE

AB mesleki staj projesi 'IdA Intercooltour' kapsamında staj yapmak üzere Antalya'ya gelen Alman gençler, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Alman gençleri Antalya hakkında bilgilendirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Avrupa Birliği (AB) mesleki staj projesi 'IdA Intercooltour' kapsamında Antalya'ya gelen Alman gençleri ağırladı. Proje kapsamında daha önce staj yapmaya gelen gençlerin, Antalya'dan mutlu ayrıldıklarını umduğunu dile getiren Cemal Öcal, Antalya'nın turizm potansiyeli hakkında Alman gençlere bilgi verdi.

ANTALYA STAJ İÇİN ELVERİŞLİ

Antalya'nın tarihi, coğrafi, demografik yapısı, kültür ve sanat faaliyetleri hakkında da gençlere bilgi veren Öcal, Antalya'nın dünyada en çok turist alan destinasyonlardan biri olduğunu belirterek, “2010 yılı rakamlarıyla sadece dış hatlardan gelen turist sayısı 10 milyonun üzerinde” dedi. Böylesi önemli bir noktada bulunan Antalya'nın, Alman öğrencilerin stajı için çok verimli olduğunu dile getiren Öcal, daha sonra gençlerden gelen soruları yanıtladı. Alman gençler, AB mesleki staj projesi IdA Intercooltour kapsamında, projenin ortaklarından biri olan WOW otellerinde 2.5 ay boyunca staj yapacak.

IDA INTERCOOLTOUR PROJESİ

IdA Intercooltour Projesi 3 yıllık Almanya, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti'nin ortak olduğu meslek hayatına atılmakta zorluk yaşayan gençlerin değişimi aracılığıyla entegrasyonunu amaçlayan ESF'nin (Europaischer Sozialfonds für Deutschland), 'Değişim Yoluyla Bütünleşme' hibe programı kapsamında bir AB gençlik değişimi projesidir. AB Sosyal Fonu, Almanya Çalışma Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Projenin Türkiye ayağında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve WOW Oteller Grubu ortak olarak yer almaktadır.

ALMAN STAJYERLER BÜYÜKŞEHİR'DE
ALMAN STAJYERLER BÜYÜKŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2011 Cuma 12:18:05
Güncelleme :1 Temmuz 2011 Cuma 12:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?