8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman turist 20 kilo eroinle yakalandı

Antalya'ya tatile gelen 19 yaşındaki Alman Sabrina Sandra Abozovksi isimli kız, valizinde gizli bölmeye konulmuş 5 kilo eroini yurt dışına çıkarmak isterken yakalandı. Olayla ilgili bir taksi şoförü ve uyuşturucuyu İstanbul'dan getirdiği öğrenilen bir kişi de gözaltına alındı.

Antalya Jandarma Komutanlığı, bir ihbarı değerlendirerek daha önce uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğu öğrenilen Nihat E. (47) isimli kişiyi takibe aldı. Bu arada Antalya'ya tatile gelen ve 5 yıldızlı bir otelde kalan 19 yaşındaki Alman Sabrina Sandra Abozovksi isimli kızın yurt dışına eroin kaçıracağı bilgisi alındı. Jandarma ekipleri, taksiyle Antalya Havaalanı'na gelen Alman kızı gözaltına alırken valizinde 5 kilo eroin ele geçirdi. Alman kızın kaldığı otel odasında yapılan aramalarda ise 3 ayrı valize zulalanmış 15 kilo daha eroin ele geçirildi.

Alman kızla birlikte taksi şoförü Erdoğan U. ve uyuşturucuyu İstanbul'da temin ettiği öğrenilen Nihat E. isimli şahıs da gözaltına alındı.
Alman Sabrina Sandra Abozovksi'nin jandarmaya verdiği ifadesinde, "Valiz bir arkadaşa ait. İçinde ne olduğunu bilmiyordum. Onu Almanya'da bir tanıdığa götürecektim. Olayla ilgim" yok dediği öğrenildi.

İfadeleri alınan zanlılar adli raporun ardından Antalya Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 16:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?