1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman turist minibüs çaldı

Alanya ilçesinde, aldığı alkolün etkisiyle anahtarı üzerinde unutulan park halindeki bir minibüsü kaçıran Alman turist tutuklandı.

Olay, Alanya Kızlarpınarı Caddesi üzerinde önceki gün meydana geldi. Evinin önünde park halinde bulunan 07 NNF 50 plakalı yolcu minibüsü ortadan kayboldu.

Evinin altında aracının olmadığını gören Mehmet Karaduman, araçta bulunan GPRS sistemi taktırdığından internete girerek aracın yerini tespit etti. Aracının evinin hemen üstünde bulunan Hacı Kura İlköğretim Okulu yanında olduğunu tespit eden Karaduman, arkadaşının aracıyla olay yerine gitti. Karaduman, aracının yanında yabancı bir kadın olduğunu ve bu kadının plakaları değiştirmek üzere olduğunu fark etti.

Almanya'dan Alanya'ya tatil için geldiği öğrenilen Uta K. (41), elinde bulunan valizle kaçmak isterken araç sahibi tarafından yakalanarak polise teslim edildi.
Mehmet Karaduman, Alman kadından şikayetçi olurken şunları söyledi: "biz onların ülkesine gidemiyoruz, onlar ise gelip burada hırsızlık yapıyor. En ağır cezanın verilmesini istiyorum. Bence bu organize bir iş. Çünkü, bir Alman kadın tatil için gelip de niye normal bir araba yerine minibüs çalsın? Yetkililerin bu konuyu araştırması gerekiyor" dedi.

Karaduman, eşinin, üzüntüden az daha kalp krizi geçirdiğini söyledi.
Alman turist çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?