1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman turist organlarıyla umut oldu

Arkadaşıyla birlikte tatil için geldiği Antalya'da hastalanarak beyin ölümü gerçekleşen Fin asıllı Alman turistin organları üç hastaya hayat verdi.

Pek çok kez tatil için Antalya'ya gelen Marja Nierman'ın 9 Mayıs'ta alışveriş yapmak için Kundu'da kaldığı otelden ayrıldığı ve alışveriş sırasında hastalandığı, o tarihten bu yana yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü açıklandı.

Beyin ölümü gerçekleşen 53 yaşındaki Fin asıllı Alman turistin kızı Simone Çalgıcı annesinin organ bağışı ile ilgili bir vasiyeti olmadığını belirterek, "Ancak, annem çok yardımsever bir insandı. Ona sorma şansımız olsaydı kesinlikle organlarının bağışlanmasını isterdi'' diye konuştu.

Marja Nierman'ın karaciğeri Medical Park Organ Nakli Merkezi'nde Diyarbakırlı Aydın Buğdaycı'ya, böbreklerinden biri Trabzon'dan gelen 29 yaşındaki Ahmet Sarı'ya nakledildi.

Fin asıllı Alman turistin diğer böbreği ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Alihan Gürkan ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla 50 yaşındaki Lütfiye Eyin'e nakledildi.

Beş yıldan bu yana böbrek hastası olan Eyin'in ameliyat için Adana'dan geldiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 17:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?