1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alman turiste esnaf dayağı

Antalya'ya 13. defa tatile gelen Alman bir turist, pantolon almak isterken pazarlığı uzattığı için esnaftan dayak yediğini iddia etti. Vücudunda darp izleri bulunan Alman turist jandarmaya giderek şikayette bulundu.

Almanya'nın Achen kentinden Antalya'nın Manavgat İlçesine bağlı Kumköy beldesindeki 4 yıldızlı bir otele tatile gelen 35 yaşındaki Valker Görtz, tatilinin ikinci gününde 37 yaşındaki eşi Monigue ve dört yaşındaki oğulları Leon Görtz'ü de yanına alarak alış verişe çıktı.

Eşi ve çocuklarıyla bir süre alış veriş yapan Alman turist, iddialara göre H.A.'ya ait bir mağazaya girerek pantolonlara bakmaya başladı. Bu sırada isminin Erdoğan olduğu öğrenilen ve işyerinde iki gündür çalışan bir tezgahtar Alman çifte pantolonları göstererek fiyatlarını söyledi.

Alman turist ile tezgahtar fiyatta anlaşmak için süren pazarlıkta anlaşamadı. Turist, pantolon almaktan vazgeçti. Başka bir tezgahtardan pantolonu almak isteyen Alman turist ile Erdoğan isimli şahıs arasında tartışma çıktı.
İddiaya göre Erdoğan isimli şahıs tarafından darp edilen Alman turist, Kumköy Jandarma Merkezi'ne giderek şikayette bulundu.

Bu sırada Alman turiste dayak attığı iddia edilen tezgahtar Erdoğan kayıplara karıştı. Türkiye'ye 13'üncü defa geldiğini ilk defa böyle bir problemle karşılaştığını söyleyen inşaat sektöründe çalışan Valker Görtz, şunları söyledi: "Alışveriş yapmak için çarşıya gittik. Pazarlık sırasında tezgahtar bana küfretti. Pantolonları yüzüme fırlattı. Bu sırada ben yaptıklarına karşı gelince arkadaşlarıyla beni dövmeye kalktı. Eşim araya girmeye çalıştı ancak eşimi de tartakladılar. Ben bu sırada eşimi onlardan korumaya çalıştım. Beni bir tanesi yere düşürdü ve yerde tekmelediler. Onlardan şikayetçi oldum" dedi
 

layın şokunu yaşayan Monigue Görtz ise, "Beni tartaklayıp eşimi tekmelediler. Biz sadece alacağımız pantolonlar pahalı olduğu için pazarlık yapıyorduk" diye konuştu.

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 12:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?