21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Alman turistlerin final coşkusu

Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçında Almanya'nın Türkiye'yi 3-2 mağlup ederek finale yükselmesi Antalya'da tatil yapan Alman turistleri coşturdu.

Antalya Porto Bello Otel'de açık alanda kurulan dev ekrandan maçı izleyen Alman taraftarlar maç sonrası galibiyet coşkusunu havuza atlayarak kutladı. Alan milli takımının formalarıyla havuzda yüzen taraftarlar slogan atarak finale yükselmenin sevincini yaşadılar. Türk taraftarlarla birlikte maçı izleyen Alman tatilciler hem kendi milli takımlarının gollerini hem de Türkiye milli takımının attığı golleri ayakta alkışladı,
Havuz çevresinde kurulan alanda karşılaşmayı izleyen ve aralarında Türkiye forması giymiş Rus, Danimarkalı, Finlandiyalı turistlerinde bulunduğu Türk taraftarlar son dakika golüyle büyük bir üzüntü yaşadılar. Maç sonrası Almanya'nın galibiyetini alman turistlerle birlikte kutlayan taraftarlar, "Dostluk kazandı" dedi.

Alman turistlerden Dennis Thiele ve Peter Thiele, "Zor bir maç oldu. Almanya'nın finale yükselmesi Antalya'da kutluyoruz. Türkiye çok iyi bir oyun sergiledi. Finale kaldığımız için mutluyuz. Almanya turnuvanın şampiyonu olacaktır" şeklinde konuştu.
Alman Anetta ve Türk eşi Gökhan Ilgaz ise Türkiye Almanya maçını birlikte izlediler. Maç boyunca atılan her golde birbirlerine sarılan genç çift, "Bugün Türkiye veya Almanya kazansa bizim için hiçbir şey fark etmezdi. Sonuçta aşkımız kazandı" yorumunda bulundu.

Maçı Türk ve Alman milli formalarıyla izleyen Danimarkalı çift Charlotte Lehm ve Jacob Golczyle ise, "Birimiz Türkiye'ye diğerimiz Almanya7ya destek verdi. Kazanan Almanya oldu. Galibiyeti birlikte kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 09:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?