22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Almanlar ödül törenini Antalya'da yaptı

Olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan 100 ünlü sporcu arasında yapılan oylamada biatlon dalında olimpiyat şampiyonu olan Michael Greis, "Almanya Yılın Sporcusu" seçildi. 

Antalya Robinson Club Pamfilya Hotel'de düzenlenen ödül törenine, atletizm, yüzme, tekvando, boks gibi toplam 17 dalda olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan ünlü sporcu katıldı. 

Hepsi Alman uyruklu olan 100 sporcu arasından seçilen 5 adayın katıldığı oylamada ünlü kayakçı Michael Greis, "Almanya Yılın Sporcusu" seçildi. 

Michael Greis, Mercedes marka son model Smart otomobille ödüllendirildi. 


Robinson Club Hotel ve Smart otomobilleri tarafından her yıl düzenlenen organizasyonda aralarında biatlon dalında 9 kez olimpiyat şampiyonu olan kadın sporcu Uschi Disl, bedensel engellilerde 
yüzme dünya birinciliği ve dünya spor Oscar' sahibi olan Kirsten Bruhn,
6 kez dünya yüzme şampiyonu ve aynı zamanda dünyanın en yaşlı 
şampiyonu ünvanına sahip Mark Warnecke, 21 kez üst üste dünya 
şampiyonu olan boksör Sven Ottke de katıldı. 

Seçmelere katılan 100 sporcudan 51'i dünya şampiyonluğu, 27'si olimpiyat şampiyonluğu, 22'si ise Avrupa şampiyonluğu ünvanına sahip bulunuyor. 

Bedensel engellilerde yüzme dünya birinciliği ve dünya spor oskarı sahibi Kirsten Bruhn, burada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Spor yapmaya her zaman devam edeceğini belirten Bruhn, 2007'de yapılacak Dünya Şampiyonluğu'nda başarılı olmak istediğini kaydetti. 

2006 yılının Almanya Yılın Sporcusu Michael Greis ise Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Bu ödülün kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Greis, önümüzdeki kış olimpiyatlarında şampiyon olmak istediğini ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 12:38:11
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 12:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?