21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Almanlar'ın gözü bu davadaydı

ANTALYA'da İngiliz kız 13 yaşındaki Charlotte M.'ye cinsel tacizden geçen yıl 11 Nisan'da tutuklanarak 247 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Alman genci 18 yaşındaki Marco W.'nin yargılanmasına devam edildi.

Taraflarla ilgili sağlık raporlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verilen duruşma ertelendi. Marco, bugün yapılan 9'uncu duruşmaya katılmazken, annesi Martina W., “Oğlum iyi değildi, gelmedi. O artık sürekli döner ekmek yiyor” dedi. İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan ise “Tecavüzden yargılanan Marco'nun bu davaya katılmasını beklemek aşırı iyimserlik olurdu” dedi.

Türkiye ile Almanya arasında diplomatik krize neden olan, AB Parlementosu'nda dahi gündeme gelen Alman gencin İngiliz kıza ‘cinsel taciz' davasının 9'uncu duruşması bugün Antalya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, 14 Aralık 2007'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Marco W. katılmadı. 28 Şubat'ta 18 yaşına giren Marco'yu, avukatı Ahmet Ünal Ersoy savundu.

Marco'nun annesi Martina W.'nin de izlediği duruşmada Charlotte M.'yi Türk avukatı Ömer Aycan temsil etti. Alman medyasından RTL, N24, Bild, Ülzener gazetesinin muhabirlerinin takip ettiği, gizli oturum yapılan ve 20 dakika süren duruşmada, mahkeme heyeti, avukatların talebi üzerine Marco W.'nin duruşmalardan vareste tutulmasına (Duruşmalara katılmasına gerek olmadığına), taraflarla ilgili sağlık raporlarının İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Duruşma 4 Temmuz 2008 tarihine ertelenirken, ayrıca İngiliz kızı Charlotte M.'nin İngiltere'den gelecek psikiyatri raporu da beklenecek.


Marco W.'nin annesi Martina W., adliye koridorunda duruşma sonrası soruları yanıtladı. “Oğlum ruhen iyi değil terapi görüyor” diyen anne W., şöyle konuştu:
“Cezaevinden çıktığından beri terapi görüyor. Onu normal yaşamına döndürmeye çalışıyoruz. Oğlumun Türkiye ile ilgili en güzel yaşadığı olay Türkçe öğrenmesi. O artık sürekli döner ekmek yiyor. Türk lokantalarına gidip Türkçe döner ekmek siparişi verebiliyor.”

“Kız arkadaşı var mı?” sorusuna anne W. gülerek, “Bilmiyorum. Ne var, ne de yok diyebilirim. Ama arkadaşlarının arasında popülerliği çok fazla” diye yanıt verdi.

Anne W., “Yeniden cinsel ilişki denedi mi?” sorusuna ise yine gülerek, “Ben bilmiyorum, babası bilir. Henüz oğlumla yeniden cinsel ilişki kurup kurmadığını sorma aşamasında değilim. Ama bu olayın oğlumun cinsel yaşamını etki edeceği şüphesiz. Ama terapi görüyor” dedi.

Alman anne, “Oğlumun cezaevine girmesinin ne kadar kötü olduğunu biliyoruz, ama bunun en iyi etkisi ise bir ailenin ne kadar önemli olduğunu öğrenmesiydi. Dostluğun, arkadaşlığın ve ailenin değerini şimdi daha çok biliyor. Şu anda cezaevinde biri Türk, diğeri Kosovalı iki arkadaşı var ve onlarla sürekli mektuplaşıyor ve telefonla görüşüyor. Avukatı Ahmet Ünal Ersoy ile çok iyi arkadaş oldular ve her gün Türkçe mail ile görüşüyorlar. Ersoy, oğlumun avukatlığının yanı sıra arkadaşlığını da yaptı. Artık onlar çok iyi bir dost bu yüzden Ahmet Bey'e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alman kadın, eşi Ralf Jahns W.'nin rahatlızlığı nedeniyle duruşmaya gelemediğini belirtti.

MARCO'NUN GELMESİ İYİMSERLİK OLURDU

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İngiliz kızın avukatı Charlotte M.'nin avukatı Ömer Aycan ise “Duruşmada, ‘ırza geçmek’ olarak değerlendirilmesini ve üst sınırdan değerlendirilmesi talep ettik. Marco, davaya katılmamak için sağlık raporunu göndermiş. İçeriğini doğru olup olmadığını tetkik etmemiz mümkün değil. Ülkesine dönen tutuklu bir sanığın bu duruşmaya gelmesini beklemek, aşırı bir iyimserlik olurdu, böyle bir beklentimiz yoktu” dedi. Aycan, müvekkili Charlotte M. ile iki gün önce telefonla görüştüğünü belirtti, “Çok üzgün, kendini derslere verdi. Marco'nun serbest kalması onu hayal kırıklığına uğrattı” diye konuştu.

Marco'nun avukatı Ahmet Ünal Ersoy da “Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sağlık raporlarının Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verildi” dedi.

DAVA NASIL BAŞLAMIŞTI?

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki bir otelde tatil sırasında İngiliz Charlotte M.'ye ‘Cinsel tacizde bulunduğu' iddiasıyla lise öğrencisi Alman Marco W. İngiliz kızın annesi Heather Claire M.'nin şikayeti üzerine geçen yıl 11 Nisan'da tutuklanmıştı. Antalya Kapalı Cezaevi’ne konulan Marco, ‘Kendi rızası ile birlikte olduk' derken, Manavgat’taki özel bir hastaneden alınan raporda Charlotte’un kızlık zarının bozulmadığı, ancak vajinal bölgesinde ölü spermlere rastlandığı belirlenmişti.

Charlotte ailesiyle birlikte İngiltere’ye dönerken, tutuklanan Marco için ‘15 yaşından küçük kıza cinsel saldırı’ suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Türkiye ile Almanya hükümetleri arasında Alman gencin serbest bırakılması yönünde diplomatik kriz yaşanmış, Alman basını cezaevi şartlarını eleştirmişti. Yayın yasağı konulan davada Marco W., 247 gün tutuklu ve 8 duruşma geçirdikten sonra geçen 14 Aralık'ta tahliye edilip aynı gün özel uçak ile ülkesine dönmüştü.

DHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?