21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Almatı Kültür günleri başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kardeş Ülke Kazakistan’ın Almatı Eyaleti ile karşılıklı başlattığı kültür, sanat ve ekonomik işbirliği çalışmaları neticesinde, 30 Kasım-03 Aralık 2004 tarihleri arasında "Almatı Eyaleti Kültür Günleri" düzenlenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği "Almatı Eyaleti Kültür Günleri", başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, Akdeniz Üniversitesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Antalya Kültür Sanat Vakfı, Antalya Tanıtım Vakfı, Antalya Rehberler Odası ve Minicity’nin destekleriyle gerçekleştirilecek. Antalya, "Almatı Eyaleti Kültür Günleri" bünyesinde, başta Almatı Valisi Şalbay Kulmahanov olmak üzere, Antalya’nın kardeş şehirlerinden Taldıkorgan Valisi Saken Jılkaydarov, Enbekşikazakistan Bölgesi Valisi Kerimtay Abdrahmanov, Bölge Vali Yardımcıları Saken Seydaliev, Bolat Takenov, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekili Jomart Jeksembinov, Almatı Bölgesi Meclisi Milletvekili Amantay Ziyadanov’u misafir edecek. 160 kişiden oluşan Almatı Eyaleti Kültür Heyeti’nde ayrıca tiyatro sanatçıları, filarmoni sanatçıları, Almatı Halk Ustaları, işadamları ve basın mensupları da yer alıyor. Almatı Eyaleti Kültür Heyeti 30 Kasım 2004 Salı günü Antalya’ya gelecek.

Almatı Eyaleti ile diyalogun her geçen gün artmakta olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, karşılıklı kültürel etkinliklerin, Almatı ve Antalya arasındaki kültürel yakınlık ve kardeşlik bağlarını güçlendireceğine dikkat çekti. Başkan Türel, "Almatı Eyaleti Kültür Günleri’nin Antalya’da düzenlenmesi bunun en güzel örneğini teşkil etmektedir" dedi.

antalya
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 12:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?