22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Almatı Kültür Günleri protokolü imzalandı

Antalya’da düzenlenecek olan Almatı Kültür Günleri öncesinde, Almatı İli Vali Yardımcısı Bolat Doldaevich Takenov, Serik Meirhanovich Mukanov, Bakıtcan Ordabayev, Eleusiz Zhanpeis Zhanpeissuli ve Mustafin Aman’dan oluşan Kazakistan heyeti, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti.

Başkan Menderes Türel ile bir süre sohbet eden konuk Kazak heyet, Almatı Kültür Günleri’nin Antalya’da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu kültürel etkinlik iki ülke arasındaki kültürel yakınlığın ve kardeşlik bağlarının ne denli güçlü olduğunu da ortaya koyacaktır" dedi.

Kazakistan ile olan karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine her zaman gereken katkının konulacağını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes, "Kazakistan’ın bizim için ayrı bir önemi var. Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nazarbayev’i de biz Antalyalı kabul ediyoruz. Kardeşlik duygusu içindeki kültürel ilişkilerimizin farklı yönlerde de gelişeceğine inancımız tam" dedi.
Ziyarette daha sonra 30 Kasım-3 Aralık 2004 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan "Almatı Kültür Günleri Protokolü" imzalandı. Protokol töreninin ardından Başkan Türel konuk heyete Antalya tanıtım seti sundu.

antalya
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 13:55:54
Güncelleme :13 Kasım 2004 Cumartesi 14:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?