22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alternatİf tarım ürünleri ilgi çekiyor

Türk çiftçisinin alternatif tarım ürünlerine yöneldiği son yıllarda Antalya'da, avokado, kivi ve nar yetiştiriciliğinin yanı sıra, kırmızı biber, anason ve kekik yetiştiriciliği de dikkat çekiyor. 

Türkiye'de ağırlıklı olarak Denizli, Burdur, Muğla ve İzmir anason yetiştiriciliğinde ilk sıralarda yer alırken, Antalya'da ise 2005 yılında 980 dekar alanda anason üretimi yapıldı. Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Antalya il genelinde 980 dekar alanda anason, 70 dekar alanda kırmızı biber, 20 bin 410 dekar alanda anason yetiştiriciliği gerçekleşti. 

Çiftçinin alternatif tarım ürünlerine yönelmesi ile dikkat çekmeye başlayan ürünler arasında ilk sırada yer alan anason, Türkiye'de en çok Denizli, Burdur, İzmir ve Muğla illerinde yetiştirilirken, kekik ise Antalya'nın yanı sıra, Burdur, Denizli, Manisa ve Isparta'da alternatif ürün olarak deneniyor. 

Dünyada kırmızı biber üretim miktarı sıralamasında üçüncü sırada yer alan Türkiye'de Gaziantep ve Kahramanmaraş illeri kırmızı biber üretiminde ilk sırada yer alıyor. Kilis, Aydın ve Hatay illerinde de üretilen kırmızı biber, Antalya'da da alternatif tarım ürünleri arasında yer alıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 11:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze altunışık IP: 85.97.46.xxx Tarih : 28.05.2007 14:10:06
siteniz harika ama biz aradığımız bir şeyi bulamadıııııııııııımmmmmmmmmmm ama koyunuz rica ederim sygılarımla lütfen bu siteyi daha çok geliştiriniz ricamla ve saygılaımla