22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Alternatif turizmin yeni aracı bisiklet

Turistleri deniz ve güneşin yanı sıra sportif etkinliklere yöneltmenin yollarını arayan, farklı ilgi alanlarına hitap ederek, daha fazla ziyaretçi çekmeye çalışan turizmciler, bisiklet turları düzenlemeye başladı.

Antalya Kaş’ta hizmet veren turizm firmaları, günübirlik bisiklet turları düzenliyor. 15-20 kişilik gruplar, otobüslerle Toroslar’daki parkurlara götürülüyor.

Bu adres genellikle Gömbe Yaylası oluyor. Yaylada, 20-30 kilometre arası değişen parkurlarda gerçekleştirilen bisiklet turlarına profesyonel rehberler eşlik ediyor. Bisikletler tur şirketi tarafından temin ediliyor.

Otobüsler, fotoğraf çekebilmeniz için yolda mola da veriyor. Çünkü yol boyunca muhteşem manzaralarla karşılaşıyorsunuz. Molanın ardından, Kaş’ın Sütleğen Köyü yakınındaki 1500 metre yüksekliğinde Katran Dağı’na geliniyor. Bisiklet turu bu noktadan başlıyor. Tura katılmak için bisiklet kullanabiliyor olmanız yeterli. Böyle bir deneyimi ilk kez yaşayacakların bir miktar zorlanabileceğini hatırlatma fayda var. 26 kilometre boyunca, sadece Lübnan, Kanada ve Türkiye’de bulunan sedir ormanlarından geçiyorsunuz. Geçen yıl yangında zarar gören Kıbrıs Deresi vadisinden manzarayı seyredebilirsiniz.

Verilen molalar ile turun bittiği nokta olan Uğrara Köyü’ne ulaşmak üç saat alıyor. Öğle yemeği burada, köy sofrasında yeniliyor. Böylece köy yaşamı hakkında da fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Tura katılan İskoçyalı Alisan Murry, bisiklet turunun zor bir yolculuk olduğunu, ancak doğa ve manzaradan çok etkilendiğini söylüyor. İngiliz Tony Keene de bir haftalık tatil için Kaş’a geldiğini ve başlangıçta dağ bisikleti turu için ilk kez yapacağından endişe duyduğunu, ancak gezinin çok güzel geçtiğini anlatıyor. Sedir ağaçlarını ilk kez gördüğünü belirten Keene, "Tur sonundaki köy sofrası ve mutfağı çok muhteşemdi. Harika bir gün geçirmenin mutluluğu içindeyim" diyor.

AA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 13:32:54
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 13:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?