1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altı kişiye hayat verdi

BAĞIŞLANAN ORGANLARIYLA ALTI KİŞİYE UMUT OLDU

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 45 yaşındaki kadının bağışlanan organları altı kişiye umut oldu.

Diyarbakır'dan Antalya'ya oğlunu ziyarete gelen Gülay Yeniş (45), geçirdiği trafik kazasında hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Yeniş'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Organlardan dördü organ naklinde Avrupa'nın lokomotifi haline gelen Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla nakledildi.

Yeniş'den alınan organlar, Doç.Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla başka yaşamlara umut oldu. Karaciğer Gülay Erol'a (28), böbreklerden biri Leyla Atama'ya (9) diğeri Nuri Kır'a (47), pankreas da Gündüz Arayan'a (30) nakledildi. Gülay Yeniş'in kalbi İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nde Deniz Güler'e (35), akciğerleri İstanbul Süreyya Paşa Devlet Hastanesi'nde Nurettin Tatlısu'ya (52) nakledildi. Yeniş'in kornea ve kemikleri de ihtiyacı olan hastalara nakil edilmek üzere alındı.

DOĞUM GÜNÜNDE NAKİL OLDU

Yeniş'in bağışlanan böbreği ile yeniden hayat bulan 9 yaşındaki Leyla Atama, doğum gününde nakil oldu. Nakil sayesinde hiç diyalize girmeden hastalığından kurtulan Leyla, operasyon öncesinde kendisi gibi böbrek hastası olan ablası Müzeyyen Atama (22) ile birlikte hastaneye geldi. Doktorlar Leyla'nın operasyona alınmasına karar verdi.

Kızı Leyla'ya iki yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu söyleyen annesi Elveda Atama, "7 çocuğumun üçünde Müzeyyen, Şerife ve Leyla böbrek hastalığı var. Organ bekliyorduk. Telefonla Müzeyyen ve Leyla'yı hastaneye çağırdılar. Çok heyecanlandık. Çocuklarımdan birinin sağlığına yeniden kavuşması beni mutlu etti ama diğer hasta kızlarım nedeniyle yüreğim buruk" dedi.

UMUDUMU KESMEK ÜZEREYDİM

Bağışlanan diğer böbrekle 10 yıldır mahkum olduğu diyalizden kurtulmanın sevincini yaşayan Serikli pamuk üreticisi Nuri Kır, "Aynı zamanda şeker hastası olduğum için evlenememiştim. Yıllardır organ bekliyorum. Umudumu kesmek üzereyken telefon geldi. Ameliyat öncesinde artık eskisi gibi sağlığıma kavuşacağım düşüncesi beni çok heyecanlandırdı" dedi.

GECE YARISI GELEN SEVİNÇ

Bir telefon bayiinde çalışan ve iki ay önce böbrek nakli olan Gündüz Arayan da, şunları söyledi: "17 yıldır şeker hastasıyım. Babamın bağışıyla böbrek nakli oldum ve pankreas listesindeydim. Gece yarısı telefon geldi. Çok heyecanlandım ve sevindim. Bağışlanan organla hayata yeniden döndüm."

Karaciğer nakli olan Gülay Erol ise 10 yıldır hastalığının sürdüğünü ifade ederek; "Çok sevinçliyim. Ağrı çekmenin ne demek olduğunu benden iyi kimse bilemez. Bana bir hayat verdiler, organları bağışlayan aileye dua ediyorum" dedi.

BAĞIŞLANAN ORGANLARIYLA ALTI KİŞİYE UMUT OLDU
BAĞIŞLANAN ORGANLARIYLA ALTI KİŞİYE UMUT OLDU
BAĞIŞLANAN ORGANLARIYLA ALTI KİŞİYE UMUT OLDU
BAĞIŞLANAN ORGANLARIYLA ALTI KİŞİYE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:08:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?