1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altı yıldır sönmeyen ışık!

Antalya'da, liposuction yöntemiyle basenlerindeki yağları aldırdıktan sonra hayatını kaybeden 28 yaşındaki ziraat mühendisi Berna Şallı'nın mezarı başındaki ışık altı yıldır sönmüyor.

Antalya'nın Belek beldesindeki özel bir hastanede liposuction yöntemiyle basenlerindeki yağları aldırdıktan sonra 3 Ağustos 2003 tarihinde hayatını kaybeden ziraat mühendisi Berna Şallı'nın ailesi, kızlarının mezarına aydınlatma sistemi kurdu. Bir kargo şirketinde çalışan Berna Şallı, düğününden bir ay önce basenlerindeki yağlardan kurtulmak istedi.

65 kiloluk Berna'ya liposuction yapıldı ve vücudundan 7 kilo yağ alındı. Ancak 28 yaşındaki genç kız, ameliyattan sonra rahatsızlandı. İkinci kez bıçak
altına yatmak zorunda kalan Berna, ameliyat sırasında hayatını kaybetti. Berna Şallı'nın ailesi kızlarının mezarına özel izin alarak bazı düzenlemeler yaptı. Kızının mezarını gül ve fotoğraflarla donatan anne Ayşe Şallı, Kütükçü Mahallesi'ndeki evinden her gün sabah eski mezarlığa gelerek kabri ziyaret ediyor.

Altı yıldır her gün kızının mezarına 10 kilometrelik yoldan ziyarete gelen Ayşe Şanlı, mezara pembe köşk ismini koydu. Anneannesinin evinden çekilen kabloyla ışıklandırılan kızının mezarını ziyarete gelen Şallı, "güzel kızım günaydın", "ben geldim" dedikten sonra mezar taşını öpüyor.

Ayşe Şallı, kızının mezarının özel olduğunu belirterek "Ben ölene kadar o ışık yanacak. Kızımın evi burası. Berna'nın mezarını pembe tül ile kapladım. Çiçekleri çok severdi. Her çeşit çiçekle donattım. Her gün on kilometrelik yoldan ziyarete geliyorum. Ben onun her doğum gününde her özel gününde Kur'an-ı Kerim okutuyorum. Doktor tarafından bize verilen tazminatla mezarlığa şadırvan yaptırdım" dedi.

Kızlarını ölüme götüren ameliyatı da anlatan bir site kurduklarını belirten Ayşe Şallı, şunları söyledi: "Berna Şallı adına bir internet sitesi kuruldu. Arkadaşları ve tanıdıkları onun özel günlerinde oraya mesaj bırakabiliyor."
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 10:05:34
Güncelleme :25 Eylül 2009 Cuma 10:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?