21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Altın Bilekler 12 Dev Adam Spor Okulu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Garanti Bankası işbirliği ile ücretsiz olarak gerçekleştirilen Altın Bilekler 12 Dev Adam Spor Okulu törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, "Antalya basketbol şehri olacak" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Altın Bilekler 12 Dev Adam Spor Okulu Karaalioğlu Parkı Orta Miradoru'nda açıldı. Okulun açılışı Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkanı Deniz Köken, Büyükşehir Belediyesi Basketbol Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Vecihi Öz, çok sayıda öğrenci ve velinin katılımı ile gerçekleştirildi.

100 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Basketbol Genel Direktörü Doğan Hakyemez hedeflerinin 2 bin 10 yılında Antalya'yı şampiyon yapmak olduğunu belirterek, "Geçen yıl başlattığımız bu proje güçlenerek devam ediyor. Geçen yıl Altın Bilekler 12 dev adam basketbol okulları, yıldız takımımıza da 1 oyuncu verdi. Geçen yıl 300 öğrencimiz bu okula kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu sayıyı biraz azalttık. 1995-2000 doğumlu 100 öğrencimiz bu yıl bu okulda eğitim görecek" dedi. 

TÜREL'E TEŞEKKÜR

Eğitimlerin Altar Tunçkol, Gülhan Öztürk, Rüçhan Tamsöz gibi deneyimli antrenörler tarafından yaptırılacağını belirten, Hakyemez, konuşmasında velilere de seslendi. Velilere 12 Dev Adam Basketbol Okulu'nu bir eğlence okulu olarak görmemelerini isteyen Hakyemez, "Okulumuzdan alltayıpı oluşturacağız. En az 5-6 kişi altyapımızı alınacak. Üç kez okula gelmeyen öğrenci devamsızlıktan kalacak. Bu anlamda sizlerden destek bekliyoruz. Bu imkanı bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KÖKEN, HER EVDEN BİR SPORCU ÇIKACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken de yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden buyana Antalya'nın alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra gençliğine de yatırım yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin spora büyük önem verdiğini belirten Köken, "Sporda hedeflerimiz var. Her evden bir sporcu çıkmasını sağlamak istiyoruz. Bu konu üzerinde detaylı çalışıyoruz. Özellikle basketbolda hedeflerimiz büyük. Bu yıl ikincisini açtığımız okulumuzun faydalarını ileride göreceksiniz. Hocalarınızı iyi dinleyin. Başarılı bir sezon geçirmenizi diliyorum" diye konuştu.

İLK DERS BAŞLADI

Daha sonra, 1995-2000 doğumlu öğrenciler guruplara ayrılarak basketbol toplarıyla ilk antrenmanlarını yaptı. Minik dev adamlar bir yıl boyunca Atatürk Kapalı Spor Salonu ve Aksu Antbirlik Spor Salonu'nda dönüşümlü olarak eğitim alacak. Okul kışın Cumartesi Pazar günleri de devam edecek.

Türk basketbolunun gelecekteki yıldız olma adayları arasında yer alan minik dev adamların antrenmanlarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken de izledi. Köken, öğrencilerle birlikte basket atışı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 15:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem ayan IP: 88.232.130.xxx Tarih : 14.09.2010 11:58:23

çok güzel bir basketbol kulübü koçlarımız mükemmel