22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın kemer sahibini buldu

ALTIN KEMER SAHİBİNİ BULDU

7.Geleneksel Kemer Altınnar Yağlı Pehlivan Güreşleri çekişmeli müsabakalardan sonra sona erdi.

Toplamda 650 güreşçinin katıldığı güreşler sonunda birinci, ikinci ve üçüncü gelen güreşçiler ödüllerini aldılar.

Küçük boylarda yarışarak dereceye giren genç güreşçilere ödüllerin dışında birer bisiklet hediye edildi. Altın Kemer de dahil toplam 68 güreşçi değişik derecelerden ödül aldı. Geleneksel Kemer Altınnar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yeni ağası Hasan Aktaş olurken, tozkoparan boyunda Sinan Bozkurt, deste küçük boyda Yusuf Minta, deste orta boyda Hüseyin Yellice, deste büyük boyda Serkan Serttürk, kapsamdışı boyda Gökhan Balcı, yıldız 1 boyda Bayram Kara, yıldız 2 boyda Enver Tunahan Çetin, yıldız 3 boyda Mecit Uysal, minik 1 boyda Samet Avcıoğlu, minik 2 boyda Cengizhan Şimşek, minik 3 boyda Süleyman Uysal, teşvik boyda Hasan Sarıca, küçük orta boyda Turan Balaban, küçük orta büyük boyda Mecit Yıldırım 7. Geleneksel Kemer Altınnar Güreşleri’ni ödüllerini aldı.

BAŞPEHLİVANLAR ER MEYDANINDA

Geleneksel Kemer Altınnar Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kırkpınar Güreşlerine katılacak olan güreşçilerin son provası olarak başpehlivanlar tarafından rağbet görürken, geçen yılın Kırkpınar Güreşleri Şampiyonu Mehmet Yeşilyeşil ve Kırkpınar Güreşlerinde Altın Kemer'i Mehmet Yeşilyeşil'e final müsabakasında kaptıran Recep Kara gibi, Ekrem Yavuz, Şaban Yılmaz, Savaş Yıldırım Kemer Altınnar Güreşleri’nde er meydanına çıktı. Müsabakalar sonunda Recep Kara 7. Geleneksel Kemer Altınnar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Başpehlivanı olarak Altın Kemer'i almaya hak kazandı.

KIRKPINARDAN ÖNCEKİ SON BÜYÜK MÜCADELE

7.Geleneksel Kemer Altınnar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni Başpehlivan alarak bitiren Recep Kara, çok mutlu olduğunu belirterek, “Burası Kırkpınar Güreşleri’nden önceki son büyük mücadele. Burada olmaktan, büyük rakiplerle güreşmekten çok mutluyum. Umarım Kırkpınar mücadelesinde de aynı başarıyı göstererek oradan da Altın Kemer alarak döneceğim” dedi.

Güreşlerde Recep Kara birinci olurken, Osman Aynur ikinci, Ali Gürbüz ve Gökhan Avcı ise üçüncü oldular.

KEMER ÇOK PEHLİVAN YETİŞTİRDİ

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bu yıl 7’incisi düzenlenen güreşlerin her yıl iki gün olarak düzenlendiğini belirterek, “Yağlı güreşi olmayan memleketin güreşçisi olmaz. Bu nedenle güreşlere ayrıca önem veriyoruz. Amacımız güreşi tanıtmak ve sevdirmek. Kemer çok pehlivan yetiştirmiş bir yerdir. Güreşçilere Kırkpınar’da başarılar diliyorum” dedi.

ALTIN KEMER SAHİBİNİ BULDU
ALTIN KEMER SAHİBİNİ BULDU
ALTIN KEMER SAHİBİNİ BULDU
ALTIN KEMER SAHİBİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 11:43:03
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 12:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?