7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Altin Kiraz Güreş Festivali

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 21 yıl düzenlendikten sonra ekonomik yük getirdiği gerekçesi ile vazgeçilen Altın Kiraz Güreş Festivali yeniden hayat buluyor.

Korkuteli Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı yönetimi 21 yıl düzenlenen ancak ekonomik yük getirdiği için vazgeçilen Altın Kiraz Güreş Festivali'ni yeniden organize etmeyi kararlaştırdı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vakıf Başkanı Galip Kaya, "Vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine güreş festivaline kaldığı yerden devam etmeyi kararlaştırdık. İlçemiz ve çevresi pehlivanlar diyarı olarak bilinmektedir. Bu güne kadar 3 Kırkpınar başpehlivanı yetiştirdik. Vatandaşlarımız ata sporu olan güreşe büyük ilgi duymaktadır. Bu adete tutku halini almıştır. Geçmişte düzenlenen güreş festivalleri ekonomik nedenlerle iptal edilmiştir. Biz bu gerekçeyi haklı bulmuyoruz. Nedeni ise festivallin 21 yıl süreyle devam etmesidir'' dedi.

Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan ve Belediye Başkanı Adnan Uğurlu'dan "Altin Kiraz Güreş Festivali" yeniden kazandırılması konusun da destek beklediğini dile getiren Kaya, "Güreş festivali ile ilgili olarak hazırlıklara başladık ve kısa sürede sonuçlandıracağız. Yapacağımız etkinlikte 100. yıl Atatürk stadında gerçekleştirilecektir. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapacak komiteyi kurduk"
iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 13:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Atabay IP: 88.241.148.xxx Tarih : 18.06.2007 23:33:59
Ben birşeyi merak ediyorum belediye başkanını gerekçesi para bulamamak herhalde 21 yıldır düzenlenen güreşlere para nereden bulunuyordu.3 yıldır güreşler olmuyor o paralarla Korkuteli ye yatırım mı yapıldı?yapıldıysa biz göremedik.Sayın Galip Kaya beyin bu çabaları için teşekkür ediyorum.Belediye başkanınıda göreve davet ediyorum.geçte olsa.