1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Nar Festivali başlıyor

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek olan 'Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali' için geriye sayım başladı. 14-20 Haziran tarihleri arasında Kemer'de gerçekleştirilecek olan festivale 100'e yakın sinema ve ses sanatçısı katılacak.

Festivalin ilk gününde, etkinlik programlarında yer alan ve festivale konuk olarak katılan tüm sanatçıların ve eğlence gruplarının katılacağı kortej yürüyüşü düzenlenecek.Dans gösterilerinin ardından aynı gün sahilde 'Festival Ateşi' yakılacak.Kuğulu Park'ta Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün vereceği 'Hoş geldin Partisi' ise, vatandaşla konukları bir araya getirecek.

ANTALYA BİR FESTİVALLER KENTİ

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 1999 yılından beri uzak kaldıkları göreve geri dönmüş olmanın mutluluk ve gurunu yaşadıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın desteği ile buradayız ve Belediyemizi de söz verdiğimiz gibi halkın belediyesi yapmaya çalışıyoruz. Yarım kalan işlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.

Antalya'nın dünyanın sayılı turizm kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya aynı zamanda bir festivaller şehri. Turizm ve tarım ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Antalya, festivaller ve özel günlerde düzenlenen etkinliklerle de adından sıkça söz ettiriyor. 2000 yıllık Antalya tarihinin izleri ile zenginleşen kentimize gelecek yerli ve yabancı turistlere öncelikle ülkemizin, daha sonra da Antalya ve çevresinin tanıtımı, önemli bir çalışma olarak önümüzde duruyor. Tanıtım ve pazarlamanın sürekli olarak yapılabilmesi için bu bölgelerimizi en uygun zamanlarda en uygun şekilde temsil etmek; başta belediyelerin görevidir."
Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali'nin önemine değinen Gül, 14-20 Haziran tarihleri arasında ilçede kültür ve sanat şöleni yaşanacağını belirtti.

1. ULUSLARARASI TÜRKÇE ŞARKILAR YARIŞMASI DÜZENLENECEK

14-20 Haziran 2009 tarihleri arasında Kemer'de gerçekleştirilecek olan Kültür ve Sanat Festivali çok farklı bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Uluslararası Festivaller Federasyonu FIDOF'un katkılarıyla 11 ülkeden sanatçı kendi repertuarlarından seçtikleri şarkıların yanı sıra Türk bestelerinden bir şarkıyı da Türkçe olarak seslendirecekler.

Yarışmaya İspanya'dan Anae, İtalya'dan Guerino Papa, Litvanya'dan Baiba Skurstene, İngiltere'den Chelsea, İrlanda'dan Mary Simpson, Malta'dan Romino Mano, Bulgaristan'dan Orlin Pavlov, Beyaz Rusya'dan Alexandra-Konstantin, Makedonya'dan Margarita Hristova, Brezilya'dan Miriam Christine ve Türkiye den'de Özgür Özaslan katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?