1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Nar Yağlı Güreşleri başlıyor

Kemer Belediyesi tarafından bu yıl 6.cısı düzenlenecek olan Altın Nar Yağlı Güreşleri 24 Mayıs 2009 pazar günü Ahmet Erkal Güreş sahasında yapılacak.

Kemer Belediyesi tarafından 24 Mayıs 2009 Pazar Günü Ahmet Erkal Güreş Sahasında düzenlenecek olan 6. Geleneksel Altın Nar Yağlı Güreşleri için geriye sayım başladı.

Hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığı Ahmet Erkal Güreş sahası yıllar sonra yine çok önemli bir güreş organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Yurdun dört bir yanından güreşçiler ve yağlı spor kulüpleri Kemer’e gelmeye başlarken, ev sahibi olan Kemer’den güreşecek olan sporcularda güreşin yapılacağı Ahmet Erkal tesislerinde sık sık antrenman yapıyorlar.

24 Mayıs’taki güreş organizasyonunda 700’ü aşkın pehlivanın kıyasıya mücadele edecek. Oldukça iyi bir tanıtım yapılan Altın Nar Yağlı Güreşleri için farklı dillerde hazırlanan afişlerin dağıtımının tamamlanması ile, bölgede tatil yapan çok sayıda turistin de bu organizasyonu izlemesi bekleniyor.

Kemer’li pehlivanları eğiten Güreş antrenörü Erdal Korkut, pehlivanlar ile yakından ilgilenirken sporcuların kendilerini çok iyi hissettiklerini ve başarılı sonuçlara imza atacaklarını söyledi. Altın Nar Yağlı Güreşleri Komite Başkanı Mehmet Emin Erkal da güreş organizasyonunun yoğunluğuna rağmen, genç pehlivanları yalnız bırakmayarak onların antrenmanları izleyerek moral veriyor.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise “24 Mayıs 2009 günü Kemer Güreşe doyacak. Uzun süredir ara verilen Altın Nar Yağlı Güreşlerimiz tekrar başlıyor. Yoğun bir katılım bekliyoruz. Özlemle beklenen yağlı güreşlerimiz Kemer’e ayrı bir renk katacak. Herkesi bu görsel şölene davet ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 11:58:51
Güncelleme :20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?