1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Nar'da yarışma heyecanı

Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması’nda 11 ülkeden sanatçı Türkçe şarkılar söyledi. Adeta Eurovision Şarkı Yarışması’nın yaşadığı gecede, sanatçılar heyecanlarını gizleyemedi.

14-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamındaki yarışma Uluslararası Festivaller Federasyonu’nun (FIDOF) katkılarıyla düzenlendi. 11 ülkeden sanatçı kendi repertuarlarından seçtikleri şarkıların yanı sıra Türk bestesi olan birer şarkıyı da Türkçe olarak seslendirdi.

Yarışmaya İspanya’dan Tina Reoba, İtalya’dan Guerino Papa, Litvanya’dan Baiba Skurstene, İngiltere’den Chelsea, İrlanda’dan Mary Simpson, Malta’dan Romino Mano, Bulgaristan’dan Orlin Pavlov, Beyaz Rusya’dan Alexandra&Konstantin, Makedonya’dan Margarita Hristova, Brezilya’dan Miriam Christine ve Türkiye den’de Özgür Özaslan katıldı.

Yarışmaya katılan sanatçılar, Tarkan’ın ‘Gül Döktüm Yollarına’, Berkant’ın ‘Samanyolu’, Kayahan’ın ‘Geceler’, Harun Kolçak’ın ‘Müptelayım’, Nükhet Duru’nun ‘Mahmure’, İlhan Şeşen’in ‘Rüzgar’, Nil Burak’ın ‘Sende Başını Alıp Gitme’, Melih Kibar’ın ‘Sevdan Olmasa’, Nazan Şoray’ın ‘Halhal’ şarkılarını Türkçe yorumladılar. Jüri üyeleri Harun Kolçak, Nil Burak, Nazan Şoray ve Berkant şarkıları söylenirken yarışmacılara eşlik ettiler.

BİRİNCİ İSPANYA

Türkçe şarkılar dalında birinciliği İspanya’dan Tina Reoba, ikinciliği İrlanda’dan Mary Simpson ve üçüncülüğü ise Türkiye’den Özgür Özaslan aldı. Ödül olarak birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye ise 2 bin dolar verildi. Yabancı şarkılar dalında ise birinciliği Bulgaristan’dan Orlin Pavlov, İtalya’dan Guerino Papa ve üçüncülüğü ise Makedonya’dan Margarita Hristova aldı.

Yarışma sonunda Türkiye’den yarışmacı olarak katılan Özgür Özaslan’ın söylediği ‘Memleketim’ şarkısına davetliler de eşlit etti. Yarışmacılara ise birer plaket verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 12:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?