1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Portakal kokteyline yıldız yağdı

ALTIN PORTAKAL KOKTEYLİNE YILDIZ YAĞMURU

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni öncesinde verilen kokteyle Türk sinemasının ünlü isimleri büyük ilgi gösterdi.

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali öncesinde Dedeman Otel'de açılış kokteyli düzenlendi. Havai fişek gösterisinin renklendirdiği kokteyle; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile birlikte Tarık Akan, Ediz Hun, Eşref Kolçak, Ekrem Bora, Halit Akçatepe, Süleyman Turhan, Atlan Erkekli, Coşkun Göğen, Mustafa Alabora, Cihat Tamer gibi Yeşilçam'ın çok sayıda unutulmaz yıldızı katıldı. Bazı sanatçıların müzik eşliğinde dans ederek renk kattığı festivalde, Türk sinemasının ünlü yüzleri eski günleri yad etti.

Türk sinemasının en uzun soluklu festivali olan Altın Portakal'ın kendisi için büyük önem taşıdığını söyleyen ünlü oyuncu Tarık Akan, Altın Portakal'ın içe dönük yapısı ile Türkiye'nin en önemli film festivali olduğunu belirtti. "Ağırlığın Türk sinemasına verilmesi önemli" diyen Akan, "Bu nedenle Altın Portakal'ı düzenleyenler doğrusunu yapıyor. Altın Portakal ülkemizin filmlerinden oluşan ulusal bir film festivaldir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. 2 ödül aldığım festivalin açılışına 7 yıldır katılmıyordum" şeklinde konuştu.

Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden Ediz Hun ise çok zarif ve başarılı insanlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Altın Portakal Film Festivali'nin sinema sektörüne büyük katkılar sağladığını ifade eden Ediz Hun, "Programın akışı içerisinde güzellikler yaşayacağımıza inanıyorum. Altın Portakal, sanata duyulan sevgiyi, saygıyı her zaman coşturan bir festivaldir. Evrensel boyutta insanları birleştiren, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın birbirlerini kucaklamalarına zemin teşkil eden çok önemli bir olgudur. Sanatçılarla yaşam her zaman güzeldir. Bunu yalnız sinema sanatı için söylemiyorum. Sanatın her dalı çok önemli değer taşıyor" ifadelerini kullandı.

ALTIN PORTAKAL KOKTEYLİNE YILDIZ YAĞMURU
ALTIN PORTAKAL KOKTEYLİNE YILDIZ YAĞMURU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 20:23:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 21:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?