1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Portakal ustalar

46. Altın Portakal Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jürisi açıklandı. Uluslararası yarışmanın jüri başkanlığını ünlü Polonyalı yönetmen Krzysztof Zanussi yapacak. Diğer jüri üyeleri ise Macar sinemasının usta yönetmeni Karoly Makk, Amerikalı festival yönetmeni Stephen Ashton, yönetmen Canan Gerede ve oyuncu Pelin Batu'dan oluşuyor.

17 Ekim'deki kapanış töreninde kararlarını açıklayacak olan jüri, Uluslararası Yarışma bölümüne seçilen 12 film arasında bir değerlendirme yaparak, En İyi Film ve En İyi Yönetmeni belirleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, AKSAV Genel Sanat Yönetmeni Vecdi Sayar, Festival Genel Koordinatörü Göksel Kumsal'ın katıldığı bir basın toplantısıyla açıklandı. Festivalin etkinliklerinin Antalya'nın 5 ilçesini kucaklayacak şekilde planlandığını kaydeden Akaydın, Türk sinemasının dünyaya tanıtımı amacıyla bu yıldan itibaren festivalin databankını oluşturmak amacıyla 'Türk sineması bilgi merkezi' projesini başlatacakları bilgisini verdi. Bunun için Türk sinemasının son 50 yıllık dijital koleksiyonunun yapılması planlanıyor.

AKSAV Genel Sanat Yönetmeni Vecdi Sayar da jüri üyeleri ve onur konuklarının yanı sıra Avrupa'nın farklı köşelerinden 50'yi aşkın sanatçının da Antalya'da ağırlanacağını söyledi. Uluslararası yarışma filmlerinden 'English Strawberries'in yapımcısı Pavel Melounek, başrol oyuncularından Marie Stipkova; 'The Other Bank'ın yönetmeni George Ovashvili; 'Ambulance'ın yapımcısı Lilette Botassi; 'Operation Danube'un yapımcısı Wlodzimierz Niderhaus, senaryo yazarı Jacek Kondracki; 'Border'ın görüntü yönetmeni Vrezh Petrosyan; 'Paper Soldiers'in başrol oyuncusu Merab Ninidze; 'Sinemanın Müziği Müziğin Sineması' programı içinde gösterimi yapılacak 'Per Sofia' filminin yönetmeni Ilaria Paganelli, filmin başrol oyuncularından Carina Wachsmann ve Stephanie Capetanides, Antalya'ya gelmesi kesinleşen sanatçılar arasında yer alıyor.

 

ZAMAN
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 03:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?