8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Portakal yarın başlıyor

Türk ve dünya sinemasını aynı çatı altında buluşturacak 44. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali yarın geleneksel kortej geçişi ve Sezen Aksu konseriyle başlayacak.

Bu yıl 19-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 44. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dünyaca ünlü yönetmen, oyuncu ve senaristleri Türk meslektaşları ve Antalyalı sanatseverlerle bir araya getirecek. Festivalin konuğu ünlü yıldızlar arasında usta yönetmen Francis Ford Coppola, sinemanın yeni dahisi olarak da anılan Shekhar Kapur, İngiliz yönetmen Nicolas Roeg, ünlü görüntü yönetmeni Christopher Doyle, oyuncular Sophie Marceau, Christopher Lambert, Jacqueline Bisset, Jordi Molla, Miranda Richardson, Rita Tushingham ve Joan Chen de bulunuyor.

Festival yarın geleneksel kortej geçişi ve Cam Piramit'te düzenlecek törenle başlayacak. Törenin ardından Sezen Aksu konser verecek. Festival kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Avrasya Film Festivali ise 20 Ekim Cumartesi günü Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) başlayacak. Festivalin açılışında 64. Venedik Film Festivali'nde en iyi film dalında Altın Aslan ödülü alan Tayvanlı ünlü yönetmen Ang Lee'nin ''Lust, Caution'' (Dikkat, Şehvet) filmi gösterilecek.

ANTDOB ''PETER VE KURT'' ADLI ÇOCUK OYUNUNU SAHNELEYECEK

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları 21 Ekimde Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde, ''Peter ve Kurt'' adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Hakan Kalkan ve Yücel Yalçın'ın dönüşümlü olarak şefliğini üstlendiği eserin başrejisörü Murat Akar. Koreografisini Cenk Karayel, dekor ve kostüm uygulamalarını Ömer Gündüz'ün yaptığı eserde, ışık Mustafa Eski'ye ait. Çocuklara klasik müziği, operayı, baleyi ve orkestra müziğini tanıtan eserin ilk bölümünde operanın nasıl bir sanat olduğu anlatılıyor. İkinci bölümde ise dansçılar karakterlere hayat veriyor.

ANTDOB, 24 Ekimde de A. Puşkin'in şiirinden uyarlanan klasik balenin en güzel örneklerinden ''Bahçesaray Çeşmesi'' balesini sahneleyecek. Müzikleri Boris Asafiev'e, koreografisi Rostislav Zakharov'a ait ''Bahçesaray Çeşmesi'', Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yorumuyla sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Haşim İşcan Kültür Merkezinde sahnelenecek eseri, Natalia Arobelidze, Sergei Tereshenko ve Cenk Karayel sahneye koyuyor. Şef Hakan Kalkan'ın görev yaptığı eserde, dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay'a, ışık ise Talip Şahin'e ait.

TİYATRO
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncuları, ABT sahnesinde 19 ve 20 Ekimde ''Herkes (mi) Hırsız'' adlı oyunu sahneleyecek. Eric Chappell'in yazdığı, Özcan Özer'in çevirdiği oyunun yönetmenliğini Reha Özcan yaparken, Mehmet Özgür, Gökhan Avkıran, Hasibe Özgür, Erdal Gürcan ve Mehtap İş rol alıyor.
Topluluk, 20 Ekimde, Haluk Işık'ın yazdığı, Hasibe Aygül Özgür'ün yönettiği, ''Mavi Pullu Balık'' adlı çocuk oyununu da sahneleyecek.

Müzikleri İhsan Kılavuz'a, koreografisi Sigrit Seberich'e, dekor ve kostüm tasarımı Gizem Kadirler'e ait eserde, çaresiz bir hastalığa yakalanan zalim hükümdarın oğlunun, babasını iyileştireceğine inanılan mavi pullu balıktan pul almak üzere çıktığı yolculuk anlatılıyor. Antalya Devlet Tiyatrosu da Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnesinde 19, 20, 24 ve 25 Ekimde, ''Eskici Dükkanı'' ile tiyatroseverlerle buluşacak. Rejisörlüğünü Kazım Akşar, dekor tasarımını Suar Şeylan'ın yaptığı Orhan Kemal'in ünlü oyununu Kazım Akşar yönetiyor. Irgatlık ve el işçiliğinden fabrika işçiliği ve makineleşmeye doğru yol almakta olan toplumda git gide yoksullaşan bir ailedeki kuşak çatışmalarının anlatıldığı oyunda Selim Gürata, Kader Gözpınar, Haluk Cömert, Meltem Gülenç rol alıyor.

SERGİ

Ressam Serap Özkan'ın ''Zafer'' konulu kişisel yağlı boya resim sergisi Antalya Sanatçılar Derneği sergi salonunda gezilebilir. Sanatçının 20 yağlı boya tablosunun yer aldığı sergi 27 Ekime kadar açık kalacak.

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 09:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?