1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Altın Portakal'a başvurular sona erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından organize edilen '46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali' kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Film Yarışmalarına başvurular sona erdi.

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Ulusal Uzun Metraj dalında yarışmak için 43 film, Kısa Film Yarışması için 230, Belgesel Film Yarışması için 90 filmin başvurusu yapıldı. Ulusal Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Film dallarında başvurusu yapılan filmler, yarışmaların ön jürileri tarafından değerlendirilecek. Ön jürilerin değerlendirmesi sonunda yarışma hakkı kazanan filmler 15 Eylül'de düzenlenecek basın toplantısında kamuoyuna duyurulacak.

YENİ YÜZLER GENÇ YETENEKLER

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali içinde ve 10-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için başvurusu yapılan 43 filmin 26'sı ilk yapım olma özelliğine sahip. Bu yıl festivalde ödül kategorileri arasına 'En İyi İlk Film Altın Portakalı' eklendi. Altın Portakal'da En İyi İlk Film Ödülü alan filmin yapımcısı, Altın Portakal'ın yanı sıra 50 bin liralık parasal ödülün de sahibi olacak.

İLGİ YOĞUN

Kısa Film Yarışması'na bu yıl 230, Belgesel Film Yarışması'na 90 filmin başvurusu yapıldı. Festival kapsamında düzenlenen Kısa Film ve Belgesel Film Yarışmaları 12- 17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışma sonunda jürinin En İyi Film olarak belirlediği kısa film, Altın Portakal Heykeli ve 10 bin TL para ödülüyle ödüllendirilirken, Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda Altın Portakal Heykeli'nin yanı sıra birinci gelen belgesel filme 15 bin TL para ödülü verilecek. Bu arada En İyi İlk Belgesel Film de 5 bin TL'nin sahibi olacak.

ANTALYA'NIN DÖRT BİR YANI SİNEMA

'Sinemamızın 60'lı Yılları' ile birlikte 'Sinema ve Müzik' temasının ele alınıp işleneceği, 60'lı yıllarda Türk Sineması'na emek vermiş tüm starların Antalya'da olacağı 46'ncı festivalde Türk ve Dünya sinemasından 150 civarında filmin gösterimi yapılacak. Ülkemizin en önemli sinema etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk Sineması'nın dünya sineması ile iletişiminin güçlendirilmesi çabalarını bu yıl da sürdürecek.

 Festivalin Antalya halkının en geniş kesimlerine ulaştırılması ilkesi doğrultusunda, 10-17 Ekim tarihleri arasında festival sinemalarının yanı sıra kentin dört bir yanında açık hava sinemaları oluşturulacak, etkinlik mekanlarına ulaşma kolaylığı sağlanacak. Antalyalıların bir hafta boyunca sinema coşkusunu paylaşması sağlanacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 11:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?