22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Portakal'a hücum!

Bu yıl 9-14 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek 47. Altın Portakal Film Festivali’ne rekor oranda başvuru var.

Pazartesi günü akşam saatleri itibariyle 33’ü ilk filmini çeken yönetmenlerin eserleri olmak üzere 46 filmin başvurusu yapıldı. Cuma günü sona ermesi gereken başvurular, bazı filmlerin prodüksiyon işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle birkaç gün daha uzatıldı. Diğer filmlerin başvurusunun da yapılmasıyla birlikte yarışmaya katılacak eser sayısının 50’yi aşması bekleniyor.

JÜRİNİN İŞİ ZOR

Berlin’de Altın Ayı Ödülü alan Semih Kaplanoğlu’nun 'Bal' adlı filmi Altın Portakal’a katılan en iddialı eser olarak dikkat çekti. Ön plana çıkan filmlerin arasında Orhan Oğuz’un 'Hayde Bre', Derviş Zaim’in 1963 Kıbrıs olaylarını işlediği filmi 'Gölgeler ve Suretler' yer alıyor. Sinan Çetin’in 'Kâğıt', Ahmet Boyacıoğlu’nun 'Siyah Beyaz', Ali İlhan’ın 'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak', İhsan Başaran’ın 'Atlı Karınca', Tayfun Pirselimoğlu’nun 'Saç' adlı filmi de iddialı eserler arasında.

İLKLERİN FESTİVALİ

İlk filmini çekerek Altın Portakal’a katılan yönetmenlerin arasında 'Adam' adlı filmi ile Mehmet Emin Yıldırım, 'Çakal' ile Erhan Kozan, 'Ev' ile Alper-Caner Özyurtlu kardeşler, 'Kaledeki Yalnızlık' ile Volga Sorgu, 'Kanatsız Taklalar' ile Savaş Baykal, 'Misafir' ile Ozan Aksungur, 'Zefir' ile Belma Baş yer alıyor.

Kadir İnanır’ın jüri başkanlığını yapacağı, ünlü yönetmen Emir Kusturica’nın da açılışına katılacağı festivalde, birinci olan film 330 bin TL ödül kazanacak.

Habertürk
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 09:01:03
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 09:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?