22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Portakal'da Baba Zula konseri

ALTIN PORTAKAL'DA BABA ZULA KONSERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından organize edilen 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciler değişik bir etkinliğe tanık olacak.

Tarihin tozlu raflarından gün yüzüne çıkarılan 'Enis Aldjelis / Doğunun Çiçeği' adlı filmin, 93 yıl sonra ilk kez Altın Portakal'da gerçekleştirilecek gösterimine, ünlü müzik grubu Baba Zula sine-konserle eşlik edecek. 'Enis Aldjelis' Baba Zula'nın film için hazırladığı özel müziklerin canlı performansıyla birlikte sunulacak.

MÜZİKTEN SİNEMAYA BABA ZULA

Baba Zula'nın sinemayla olan ilişkisi 14 yıl önceye dayanıyor. 1996 yılında Derviş Zaim'in 'Tabutta Rövaşata' adlı filmine müzik yapmak üzere kurulan grup 'Dondurmam Gaymak' ve 'Renkli Türkçe' gibi uzun metrajlı filmlerin yanı sıra sayısız kısa filmin müziğine imza attı. Eserleriyle Fatih Akın'ın 'İstanbul Hatırası' başta olmak üzere pek çok belgeselde yer alan Baba Zula, 2006 yılında 70'lerin kült filmleri arasında sayılan "Kilink İstanbul'da" adlı filme canlı müzik yaparak sinemayla olan ilişkisini farklı bir boyuta taşıdı.

1920'lerde İstanbul'da çekilen 'Jalma La Double' adlı uzun metraja Lille'de, Turhan Selçuk'un 'Ay Fatihleri' adlı eserine Paris'te, yine İstanbul'da çekilen ilk yabancı film olan 'Enis Aldjelis / Doğu'nun Çiçeği'ne Amsterdam'ın ünlü Paradiso kulübünde müzik yapan grup, bu filmin Türkiye'deki ilk gösteriminde Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne konuk oluyor.

ALTIN PORTAKAL'DA BABA ZULA KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 12:32:01
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 12:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?