1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Portakal'da çete sanığı

Yaşar Öz’ün sevgilisi olduğu iddia edilen ve 82.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Bengü Karagözler’in, Altın Portakal Festivali ile Antalyaspor’un sponsorluk işlerini aldığı ortaya çıktı

Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz’ün sevgilisi olduğu iddia edilen ve çete suçlamasıyla 82.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan reklamcı Bengü Karagözler’in, Altın Portakal Film Festivali ile Antalyaspor’un sponsorluk işlerini aldığı ortaya çıktı.
2007’de düzenlenen “Rulet” operasyonunun ardından, Öz ve Karagözler’in de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı. Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öz’ün sevgilisi olduğu iddia edilen Karagözler hakkında 82.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karagözler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Karagözler’in, Altın Portakal Film Festivali’ni düzenleyen Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) ile Antalyaspor’un sponsorluk ve reklam pazarlama işlerini aldığı ortaya çıktı. Antalyaspor yönetim kurulunun geçen hafta Vali Alaaddin Yüksel’e makamında yaptığı ziyarete katılan Karagözler, çektirilen hatıra fotoğrafında da yer aldı. Antalyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Karagözler’in kendileriyle çalışan üç reklam ajansından biri olduğunu belirterek, “Ticaret yaptığımız kişilerin geçmişte adli suçu olup olmadığını araştırırsak ticaret yapamayız” dedi. Karagözler’in Antalyaspor’la herhangi bir sözleşmesi olmadığını da kaydeden Akıncıoğlu, valilik ziyaretinde bulunma nedenini ise şöyle açıkladı:
“Karagözler reklam ajansı sahibi olup, ticaret yaptığımız şirketlerden birisidir. Valilik makamında Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki müşterileri hakkında Vali Yüksel’i ve yönetim kurulunu bilgilendirdi. Bizi kişilerin adli geçmişlerinden ziyade fatura kesip kesmemeleri ilgilendirir. Yasal olarak Karagözler’in bildiğim kadarıyla böyle bir kısıtlanması yok” dedi.

 TUTUKSUZ YARGILANIYOR
Karagözler hakkında çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak, kumar oynatmak, nitelikli yağma, kasten yaralamaya azmettirmek, tehdide azmettirmek suçlarından 82.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Karagözler, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 

milliyet
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 17:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?