22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın Portakal’da engeller kalkıyor

ALTIN PORTAKAL’DA ENGELLER KALKIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni engellilerin izleyebilmesi için Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) kalıcı çözüm üretecek özel düzenlemeler yapılıyor.

Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın’ın önderliğinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, AKSAV, Antalya Gönüllüleri Derneği, Sakatlar Derneği ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle, Antalya Kültür Merkezi’ne engeliler rampası yapılarak, alt fuaye- üst fuaye arasına asansörler yerleştirilecek. Erkek ve kadın tuvaletlerine engeliler için bölümler eklenecek. Engellilerin etkinlikleri rahat izleyebilmesi için AKM Aspendos ve Perge salonlarından birer sıra koltuk şimdiden kaldırıldı, engelliler kadın ve erkek tuvaletlerinin yapımı tamamlandı.

Engellilere yönelik Atatürk Kültür Parkı içinde de düzenlemeler yapılıyor. Engellilerin tuvalet sorunu, park içinde uygun yerlere kurulacak üç adet engelli mobil tuvaletle çözülüyor. Cam Piramit Otoparkı içinde ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi büroları yanında bulunan genel tuvalete engellilerin kolay ulaşabilmesi içinse ek yollar yapılıyor. Kültür Park içinde kurulacak engelli mobil tuvaletlerin estetik ve fonksiyonellik özelliği; hijyen ve havalandırma özellikleri, yer değişimi kolaylığı gibi özelliklerle tamamlanacak; atıklar özel vidanjörler tarafından tahliye edilip, ortam özel kimyasallarla dezenfekte edilecek.

ALTIN PORTAKAL’DA ENGELLER KALKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 10:54:00
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 10:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?