1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Altın portakal'da haciz şoku

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne destek veren Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'na haciz geldi.Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'na bir taşıma şirketi tarafından 175 bin TL borç nedeniyle haciz geldi.

Altın Portakal Film Festivalini yıllardır düzenleyen kurumda haciz şoku yaşanırken konuyla ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Altın Portakal'ın bu hacizden etkilenmeyeceğini söyledi.

Hacizin AKSAV'ın kendi borçlarını ödeyememesinden kaynaklandığını belirten Akaydın, şöyle konuştu: "Bunda zincirleme, domino bir etki var mıdır. Geçmişte belediyeden bu şirket alacaklarını tahsil etme sıkıntısından mı bu duruma düşmüştür. Bunun cevabını verecek durumda değilim. Yani haciz bunların arabasına gelmiştir. Bunların arabalarının belediye çalışan bölümü dolaylı olarak belediye hizmetlerini doğrudan olarak etkilemiştir. Bunların tedbirleri kısa zamanda alınır."

AKSAV'ın borcunu belediyenin üstlenmesinin hukuken mümkün olmadığını belirten Akaydın, şunları söyledi: "AKSAV bu borcun altından kalkmak için büyük bir uğraş içerisindedir. Biz onlara her şeyden önce moral ve teknik destek veriyoruz. Belediye o borcu üstlenemez. O nedenle sıkıntı yaşıyorlar. Ondan dolayı da biz AKSAV ile çok yakın mesai teşkin etmemize rağmen biz üstlendik festivali. AKSAV yıllardır Altın Portakal'ın içinde olması nedeniyle onları da dışlamıyoruz. AKSAV halkın temsilcisidir. Onlardan fikir desteği, tecrübe desteği alıyoruz. Ben siyasi nedenlerle ilgili yorumlara temkinli yaklaşıyorum. Ben kanıta dayalı olmadan konuşmak istemem. Yorum siyasi olur yanlış olur."

Başkan Akaydın, Eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret ederek 10 Ekim'de başlayacak Altın Portakal Film Festivali'ne davet ettiğini söyledi.

Özellikle TBMM Başkanı Şahin ile Bakan Günaydın'ın davete sıcak baktığını söyleyen Akaydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu istediğini ancak henüz geri dönüş olmadığını ifade etti. Akaydın, Başbakan'ın İstanbul'daki yoğun gündemi nedeniyle kesin bir mazeretinin bulunduğunu söyleyerek bunu siyasi olarak değerlendiremeyeceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 15:43:02
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 17:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?