21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Altın Portakal'da üzücü kaza: 4 yaralı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin gala gösteriminin yapıldığı sırada çıkan fırtına nedeniyle dev ekranın bulunduğu platform devrildi. Olayda, 4 festival görevlisi genç yaralandı.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yazıp yönettiği ve başrolünü eşi Ebru Ceylan ile paylaştığı "İklimler" filminin gala gösterimi sırasında yoğun yağış ve şiddetli rüzgar başladı. 

Gala gösteriminin ardından filmin ekibi ve seyirciler, Antalya Kültür Merkezi yanındaki cafede söyleşiye geçerken, fırtına ve yağışın etkisiyle burada dev ekranın bulunduğu platform devrildi. 

Olay sırasında platform çevresinde bulunan, festivalin ulaşım ve transferini üstlenen şirketin görevlendirdiği gençler Musa Kısa, Zeynep Özfırıncı, Ümit Elit ve Enis Ulutaş kaçmaya çalışırken yaralandılar.

4 Genç için ambulans çağrılırken, çenesinden yaralanan ve kan kaybettiği bildirilen Musa Kısa'ya ilk müdahaleyi festivali izleyen bir doktor yaptı. Olay yerine çağrılan ve 40 dakika sonra gelen ambulans, yaralı gençleri Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü.

Kazada yaralanan görevlilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Festival Başkanı Engin Yiğitgil, olaydan büyük üzüntü duyduklarını ancak festival programında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

a.a - iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 10:33:43
Güncelleme :21 Eylül 2006 Perşembe 10:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?