22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ALTSO'da seçim heyecanı

Aydoğan AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Goldcity Turizm Kompleksi Sahibi İşadamı Kerim Aydoğan, şubat ayında planlanan Alanya Ticaret Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde başkanlık için adaylığını açıkladı.

Antalya'nın en büyük ilçelerinden Alanya'yı yerel seçimlerden önce ALTSO seçimlerinin heyecanı sardı. ALTSO'da geçmiş dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yapan Aydoğan, genç ve dinamik yeni bir kadroyla 'Hayal Ederseniz Gerçekleştirirsiniz' sloganı altında yola çıktıklarını söyledi. Aydoğan , yıllardır Alanya'nın ticari ve sosyo ekonomik imkanlardan faydalanamadığını veya sektör temsilcilerinin ufkunu açacak girişimlerde bulunulmadığını belirterek yeni bir dönem ve sayfa açarak Alanya'nın gelişmesi ve marka olması için çalışacaklarını anlattı. Hedefinin geçmişi yargılamak değil ileriye dönük yeni projelerle Alanya'da 12 ay canlı bir hayatı ayakta tutmak olduğunu söyleyen Aydoğan, seçim çalışmaları kapsamında ARGE grubu oluşturdu.

Aydoğan, profesyonel uzmanlarla hazırladığı projeleri geliştirerek sandık öncesi hazırlıklarını yapıyor. Alanya'nın öncelikli sorunları ve mevcut ticari ekonomik yapıyı geliştirmeye yönelik projeleri anlatıyor. Alanya'da kış dönemi kapanan otellerin ve işletmelerin aktifliğini sağlamak, ilçede canlı bir ekonomi oluşturmak adına kongre merkezinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu anlatan Aydoğan, özel bir üniversite kurmak ve Alanya'da ticareti, turizmi ve tarımı akademik olarak desteklemek gerektiğini savundu. Aydoğan, Alanya'da yıllardır ümitle beklenen Akdağ, kayak merkezinin açılmasıyla Türk turizmine yeni bir alternatif yer kazandırılacağını Alanya'nın her mevsim yerli ve yabancı misafirlerin öncelikli tercihi olacağını söyledi.

Alanya'da mevcut küçük işletmelerin büyük alış veriş merkezleri ile rekabetini sağlamak amaçlı, standart ve kaliteli özel ticaret bölgeleri oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kerim Aydoğan, Tophane mahallesinin turizm hareketliliğini artırmaya yönelik Eskişehir'de Odunpazarı, Ankara'da Beypazarı projeleri örnek gösterilerek daha gelişmiş ve modern projeler hayata geçirmeyi planladığını söyledi.
Alanya'da turizmden tarım sektörüne kadar geniş bir yelpazeyi etkileyecek ön önemli projelerden birinin Organize Küçük Sanayi Sitesi oluşturmak olduğunu belirten Aydoğan, işletmelerin sabunundan peçetesine kadar her şey daha hesaplı ve kaliteli Alanya'da üretilecek yeni iş istihdamı oluşturmak hedefinde olduğunu ifade etti.
Alanya ve Gazipaşa'da yat limanının bölge deniz ulaşımı ve turizminin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak açılımlar olduğunu ve Alanya'ya yeni bir çehre katacağını savunan Aydoğan, bu kapsamda deniz taksi işletmeciliği ve sektör temsilcilerinin ihtiyaçlarına katkı sağlayacak deniz ticaret odası kurulması gibi projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Turizm, ticaret ve emlak sektöründe tanıtımın olmazsa olmaz bir parça olduğunu bildiklerini hatırlatan Aydoğan, Alanya Tanıtım ve Turizm TV kurulmasını planlayarak uydudan yayınlarla Alanya'yı dünyanın seyretmesi için zemin hazırlayacaklarını söyledi.

Aydoğan, ticaret dünyasında gelişme kadar gelişmenin sürdürülebilirliğini ortaya koymak için oda üyelerinin her türlü sorunlarını danışabileceği, hukuksal ve ticari mevzuatla ilgili sorunlarında bilgi alabileceği bir danışma hattı oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 12:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sevim Görgülü IP: 88.231.52.xxx Tarih : 16.12.2008 12:27:23

Her yerde "genç ve dinamik yeni bir kadroyla" reklami yapilan bu kadro kimlerdir? Hangi gençler biz Alanyalilar öncellikle bu kadronun kimlerden olustugunu ve proje fikirlerinin kimlerin ürettigini görmek istiyoruz? KİM BU KADRO???