22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Amatör edebiyattan sahneye

AMATÖR EDEBİYATTAN SAHNEYE

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kadınlar Tiyatro İle Buluşuyor' projesi kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kendi yazdıkları tiyatro oyununu sahneleyen kadınlar performansları ile profesyonellere taş çıkarttı. ‘Bir Evet İki Hayır Arası Hayat’ adlı tiyatro oyununu sergileyen amatör oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

Türkiye’nin tanınmış kadın yazar ve şairlerinin öncüğünde gerçekleştirilen, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınların kentin sosyal hayatının içinde yer alması amacıyla başlatılan ‘Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor’ projesi kapsamında ‘Yazantalya’ sloganı ile hayat hikayelerini yazan kadınların eserleri bir kitapta toplandı. Devamında ortaya çıkan başka bir proje ise hayat hikayelerini yazan amatör edebiyatçıları tiyatro sahnesiyle buluşturmak oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve Yrd. Doç Dr. Merih Taşkaya’nın proje koordinatörlüğünü yürüttüğü etkinlikte edebiyatçı kadınlar kendi eserlerini sahneledi.

2 çocuk annesi Meryem Nart’ın kendi yaşamından kaleme aldığı ‘Bir Evet İki Hayır Arası Hayat’ adlı tiyatro oyununu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde AKM Aspendos Salonu’nda sahneleyen amatör tiyatrocu kadınlar, oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Kadınların atölye çalışmalarına katılan kadın yazar ve şairler, öğrencilerini bugünde yalnız bırakmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Başarı ile sonuçlanan projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Proje Koordinatörü ve Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya da verilen emeklerin boşa gitmediğini görmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Etkinlik sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi Dr. Günseli Akaydın ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek sahneye çıkarak oyunculara eserlerinin toplandığı kitap ile birlikte çiçek sundu.

AMATÖR EDEBİYATTAN SAHNEYE
AMATÖR EDEBİYATTAN SAHNEYE
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 14:56:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?