22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ambulans rallisi başladı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu” kapsamında gerçekleştirilen “Ambulans Rallisi” Antalya'da başladı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait Ahatlı'daki merkezde başlayan ralliye, 112 acil servislerinde görevli 13 ambulans ekibinin yanı sıra Almanya, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'dan ambulanslar katıldı.

İtfaiye merkezinde hazırlanan özel parkurda start alan ambulanslar, ilk etap olan “ambulans sürüş teknikleri” etabını geçtiler. Rallide öğleden sonra ”adres bulma” ve “hasta nakli”, gece ise çoklu yaralanmada triaj (çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda, öncelikli tedavi ve nakil edilmesi, gerekenlerin tespiti amacıyla olay yerinde ve bunların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemi) ve acil müdahale etapları gerçekleştirilecek.

İzmir Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü ve Ralli Organizasyon sorumlusu Dr. Turan Sofuoğlu, rallinin Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirildiğini söyledi.

İlki geçen yıl İzmir'de gerçekleştirilen ralliye bu yıl yabancı ekiplerin de katıldığını belirten Sofuoğlu, iki gün sürecek yarışların sonunda en yüksek puanı toplayan ekibin birinci olacağını ve dereceye giren ekiplere düzenlenecek törenle kupa verileceğini kaydetti.

Rallide yarın ise “sedye ile hasta taşıma”, “alanda vakaya müdahale” ve ”ileri yaşam desteği” etapları düzenlenecek.


a.a
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 14:02:39
Güncelleme :3 Kasım 2006 Cuma 14:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?