22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ambulans rallisi başladı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu" kapsamında yarın Antalya'da başlayacak olan 'Ambulans Rallisi'ne katılacak ambulanslar, şehir turu yaptı. 

Antalya turuna, çeşitli illerden yarışa katılacak 112 acil servislerinde görevli 13 ambulans ekibinin yanı sıra Almanya, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'dan gelen ambulanslar da katıldı. Antalya Belekten başlayan şehir turu, 20 civarında ambulansın tepe lambalarını yakıp, siren çaldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla son buldu.
Ambulanslar, yarın ambulans sürüş teknikleri, adres bulma ve hasta nakli, gece ise çoklu yaralanmada triaj (çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda, öncelikli tedavi ve nakil edilmesi, gerekenlerin tespiti amacıyla olay yerinde ve bunların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemi) ve acil müdahale etaplarını gerçekleştirecek. 

Ambulans Rallisi, 4 Kasım Cumartesi günü sedye ile hasta taşıma, alanda vakaya müdahale ve ileri yaşam desteği etabı ile son bulacak.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 23:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?