22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ampute Milli Takımı kampa girdi

Ampute Milli Futbol Takımı, Antalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına başladı

Antalya Kremlin Palace Otel'de kampa giren Ampute Milli Futbol Takımı, günde çift antrenmanla Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'na hazırlanıyor. Teknik Direktör Halil İbrahim Köprülü yönetiminde 18 kişilik futbolcu kadrosuyla kampa giren Ay-yıldızlı takımda yaş ortalaması 34'ten 23'e düşürüldü. WOW Futbol Merkezi'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, kültür fizik hareketleri ve düz koşu yaptı.

Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Teknik Direktör Halil İbrahim Köprülü, tek hedeflerinin şampiyonluk kupasını kaldırmak olduğunu söyledi. Şampiyonanın açılış maçında Fransa ile karşılaşacaklarını hatırlatan Köprülü, "Avrupa Şampiyonası'na Türkiye ile birlikte Fransa, İngiltere, Rusya ve Ukrayna katılacak. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu bünyesinde ampute konusunda 2004 yılında özerklik kazandı. Yani bizim rakibimiz diğer ülkeler bu spora bizden 20 yıl önce başladı. Özellikle Rusya ampute futbolunda iyi bir ekole sahip. Çok dirençli futbol oynuyolar. Ancak biz kısa sürede eksikliklerimizi kapatıp onların önüne geçtik" dedi.

Antalya'da güzel bir havada ilk antrenmanlarını yaptıklarını söyleyen Köprülü, "Burada 15 gün süren bir kamp yapacağız. Çok iyi bir şekilde hazır olacağımıza inandığım Avrupa Şampiyonası'ndan şampiyonluk kupasını kaldırarak ayrılacağız. Ben bundan eminim. Geçen yıl yine Antalya'da düzenlenen ve 3. olduğumuz Dünya Şampiyonası'na katılan 14 sporcumuz burada yok. Gençlerden oluşan yeni bir ekip oluşturduk. Ampute futbolunda koordinasyon çok önemlidir. Küçük yaşta uzvunu kaybetmiş sporcuların koordinasyonları çok iyi olduğu için bu tür sporcuları tercih ettik. Bizim asıl hedefimiz 2009 yılının Ağustos ayında İngiltere'nin Londra kentinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etmek" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'na yeni bir heyacanla hazırlandıklarını söyleyen takım kaptanı Adem Püskül ise, "Geçen yıl Antalya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda iyi bir derece elde ettik. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu şampiyonaya yeni bir heyecanla hazırlanıyoruz. Amacımız kendi ülkemizde düzenlenen şampiyonada şampiyonluk kupasını kaldırmak. Kendi aramızda sürekli bu yönde konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaleci Hakan Öztürk ise, iyi bir hazırlık dönemi geçirip, inanç ve azimleriyle şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. 5 ülkenin katılacağı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası, 1-7 Aralık tarihleri arasında Antalya'nın Kundu turizm bölgesinde bulunan WOW Futbol Merkezi'nde düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 13:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?