1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

An-deva Hastanesine muhteşem açılış

AN-DEVA YILDIZ HASTANESİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ

An-Deva Sağlık Grubu'nun bünyesine dahil ettiği An-Deva Yıldız Hastanesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı törenle açıldı. Antalya'nın 22. özel hastanesi olma özelliğini taşıyan An-Deva Yıldız Hastanesi 30 farklı uzmanlık alanında 12 farklı teşhis ve tedavi ünitesi ile hizmet verecek. 125 yatak kapasiteli hastanede 10 yeni doğan ünitesi ve 5 ameliyathane bulunuyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılışta konuşan An-Deva Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Atay, hastanenin 2009 Temmuz ayından bu yana hizmet verdiğini ve sektörün en modern ve en büyük yatak kapasiteli hastanelerinin başında geldiğini söyledi. Yakın zamanda radyoterapi, sintigrafi, medikal, onkoloji ve hematoloji ünitelerinin de hizmete gireceğinin altını çizen Atay, sadece Antalya bölgesinde değil ülke çapında önemli bir kanser teşhis ve tedavi merkezi haline gelmeyi

amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Atay'dan sonra söz alan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ise tüm dünyanın en önemli sektörünün sağlık sektörü olduğunu söyledi. Özel sağlık sektörünün son 5 yılda sadece varlıklarını ıspatla kalmayıp konuşulması gereken çok önemli bir konuyu gündeme taşıdıklarını hatırlatan Vali Yüksel, bunun sağlık turizmi olduğunu ifade etti. Antalya'da yataklı sağlık hizmet sektörü sayısının 37 olduğunu, bunlardan 14 tanesinin devlet hastanesi, 2 tanesinin Tıp Fakültesi, 22 tanesinin ise özel hastaneler olduğunu

söyleyen Vali Alaaddin Yüksel "Her gün 20 bin insan bu kurumlarda muayene oluyor. Son 1 yılda yataklı hastanelerde 5 milyon insan, sağlık ocaklarında ise 4 milyon kişi poliklinik hizmeti almıştır" dedi.

Açılışta son olarak kürsüye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ise insanların doğuştan sağlıklı yaşam hakkının bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında, sektörün sıkıntılarına ve sektörün sağlık alanındaki önemine işaret etti. Özel hastanelerin devletin sağlık hizmetlerini yerine getiren kurumlar olduğunu ve bu sebeple açılışta bulunduğunu söyleyen Mehmet Ali Şahin "Sağlık sektörü uzun yıllar ihmal edilmiş. Son yıllarda TBMM reform niteliğinde kararlar almıştır.

Hastaneler ve sosyal güvenlik kurumları birleştirilmiş, genel sağlık sigortası uygulaması başlamıştır. Eskiden sadece bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumuyla çalışan hastanelere giden vatandaşlar şimdi istedikleri hastanede muayene ve tedavi olabilmektedirler. Bunda kuşkusuz hükümetin payı büyüktür" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın hastaneler yaptığını ancak özel sağlık kurumlarının da hizmete girmesinin gerekliliğinin ortayı çıktığını anlatan Mehmet Ali Şahin, "2008 yılında 216 milyon vatandaş hastanelerde muayene edilmiş. Bu, bir vatandaşın 1 yılda 3 kez muayene olması demektir. Bu hizmetin yüzde 26'sı özel sağlık kurumları tarafından gerçekleştirilmiştir. 2002'de ise bu rakam yüzde 9'du" diye konuştu.

Antalya'nın turizm alanında olduğu gibi medikal turizm alanında da Türkiye'nin lokomotifi olabileceğini hatırlatan Bakan Şahin "2008 yılında 250 bin yabancı turist tedavi olmak için Türkiye'ye gelmiştir. Bunların büyük çoğunluğu gözle ilgilidir ancak aralarında büyük oranda kalp ameliyatı için Türkiye'yi tercih edenler de vardır. Antalyalı özel sağlık sektörü temsilcileri bunu gündemlerine almalıdırlar" dedi.

Konuşmasının sonunda özel sağlık kurumlarına küçük bir uyarıda da bulunan Mehmet Ali Şahin, "Bu sektördeki istismarlar bizi üzüyor. Devletin imkanlarını istismar etmeden özel sektör tarafından da sağlık hizmetlerinin verilmesi ise bizi sevindiriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hastanenin açılışı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından gerçekleştirildi. Hastaneyi dolaşan ye yetkililerden bilgi alan Mehmet Ali Şahin bazı hastalarla da sohbet etti.

Hastanenin açılışına TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Vali Alaaddin Yüksel ile birlikte Antalya Emniyet Müdürü Ali Uysal, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut ile kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

AN-DEVA YILDIZ HASTANESİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ
AN-DEVA YILDIZ HASTANESİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ
AN-DEVA YILDIZ HASTANESİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ
AN-DEVA YILDIZ HASTANESİNE MUHTEŞEM AÇILIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 15:20:04
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 16:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?