1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Anadolu Ateşi jet sosyeteyi ağırladı

Anadolu Ateşi'nin 120 dansçısının görev aldığı, dünyanın en ileri teknikleri kullanılarak gerçekleştirilen insanlık tarihinin en eski ve en bilinen öyküsü TROYA, uzun bir aradan sonra Antalya da sahnelenmeye başladı.

Antalya'da 14 Temmuz'da Gloria Aspendos Arena'da sahnelenen Anadolu Ateşi gösterisine gelen Fas Kraliçesi'nin ardından dün akşam gerçekleştirilen TROYA gösterisine de Fas Kraliyet ailesi, Dubai Kraliyet ailesi, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu Oger Telecom'un kurucularından dünyanın en zengin kişileri arasında ilk 100'de yer alan Bahaa Al Hariri de izleyici olarak Gloria Aspendos Arena'ya geldi.

5 bin kişilik gösteri merkezini tamamen dolduran yerli ve yabancı turistlerin ayakta alkışladığı TROYA'da selamlamaya çıkan Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan final sahnesinde gerçekleştirdiği kılıç şovuyla büyük alkış aldı.

Sahnelendiği süre boyunca her gösterisi kapalı gişe devam eden 70 temsilde 400 bin kişinin ayakta alkışladığı TROYA, 17 Temmuz Cuma gününden itibaren yaz dönemi boyunca her Cuma akşamı Antalya Gloria Aspendos Arena'da izlenebilecek.

Işığından kostümlerine, sahne şovlarından dünyaca ünlü virtüözlerine kadar birçok ilke imza atarak dünyanın sayılı sahne gösterileri arasında olduğu belirtilen TROYA, 3 bin yıllık tarihi, dansın evrensel diliyle günümüze taşıyor. TROYA, tüm sanatseverleri düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturuyor.

Monaco Kraliyet Ailesinden Davet Monaco Prensi Albert'in önümüzdeki günlerde Antalya'da izleyeceği TROYA'yı özel olarak ülkesinde görmek için davette bulunduğu belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 19:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?