22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Anadolu Jet uçağında panik

ANTALYA'DA UÇAĞIN LASTİKLERİ PATLADI

İstanbul-Antalya seferini yapan Anadolu Jet'in, Sky Hava Yollarından kiraladığı TC-SKD kanat adlı Boing 737-400 tipi yolcu uçağının arka lastiklerinden dördü iniş sırasında patladı. Biri bebek 101 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçağa havalimanındaki itfaiye ekiplerince müdahale edildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından saat 20.25'te havalanan Anadolu Jet uçağı, Antalya Havalimanına inişi sırasında arka tekerleklerden dördü patladı. Soruna hemen müdahale edildiğini belirten Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, yolculardan yaralanan olmadığını, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdürlüğü tarafından da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi. Uçağın Sky Hava Yolları'ndan kiralandığını ifade eden Balcıoğlu, uçakta biri bebek 101 yolcu ile 6 mürettebat olduğunu söyledi.

Uçaktaki yolculardan biri olan Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Meclis Başkanı Serdar Göksel, Antalya Havalimanı'na iniş sırasında arka arkaya iki kez patlama sesi duyduğunu ve uçağın ani durmasının ardından havalimanı itfaiye ekiplerinin uçağa köpük sıkarak müdahale ettiğini bildirdi. Uçak içinde büyük panik yaşandığını belirten Göksel, hosteslerin kokpite giderek durumu öğrendiklerini, daha sonra bazı yolcuları ön tarafa çağırarak diğer yolcuları sakinleştirmelerinde yardımcı olmalarını istediklerini söyledi. Göksel, ayrıca, 15 dakika uçak içinde bekledikten sonra merdivenin geldiğini ve ardından otobüse binerek uçağın bulunduğu alandan ayrıldıklarını belirtti.

ANTALYA'DA UÇAĞIN LASTİKLERİ PATLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 14:49:05
Güncelleme :5 Ağustos 2010 Perşembe 14:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?