16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Andeva'dan başarılı ameliyat

75 YAŞINDAKİ HASTANIN DAMARINA STEND YERLEŞTİRİLDİ

Antalya'da, karın içinde bulunan en büyük damarında baloncuk oluşan 75 yaşındaki hastaya ilk defa Andeva Hayat Hastanesi'nde Anaconda adlı damar içi stend takıldı.

Andeva Hayat Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda, karın içinde olan ve vücudun en büyük damarında baloncuk gelişen 75 yaşındaki Yılmaz Ülkü isimli hastaya, Antalya'da ilk defa Anaconda adlı damar içi stend yerleştirildi.

Ameliyatla ilgili açıklamada bulunan Op.Dr. Mustafa Kar, bu durumlarda klasik cerrahi tedavilerinin oldukça riskli ameliyatlar olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Günümüzde modern tıbbın ilerlemesi ile damar içi stend uygulamaları giderek yaygınlaşmıştır. Büyük merkezler ülkemizde

ve dünyada klasik cerrahi yöntemlerden uzaklaşarak damar içi stend uygulamalarını tercih etmektedirler bu tehlikeli hastalık için yeni tedavi alternatifi olmuştur. Öne çıkan 2 adet stend vardır, biz Anaconda adlı stendi hastanın karın içi damarına ve her iki bacağına giden damarına kolay ve güvenle yerleştirdik. Hastamızı genişlemiş damarının içinde stent olmasından dolayı yırtılma kanama gibi olumsuzluklardan korumuş olduk. 75 yaşında, 10 yıl önce koroner arter bypass ameliyatı olmuş, akciğer rahatsızlıkları olan hastada, karnında ağrı ve kitle şikayeti vardı."

Hastanın yaşlı olması ve eşlik eden rahatsızlıklarından dolayı klasik cerrahi, yani karın içi damarının suni damarla değiştirilmesinin riskli olması sebebiyle böyle bir operasyon yapıldığını kaydeden Op.Dr. Mustafa Kar, şunları söyledi: "Hastamızın karnını kesmeden kasıklarından girerek, karın içi damarına ve onun dallarına yaklaşık 3 santimetre genişliğinde 15 santimetre uzunluğunda stent koyduk. Hastamız klasik cerrahi ile yatış süresi 7-10 gün arasında iken, endovasküler stent uygulaması ile 2-3 gün kadar kısaldı. Hastanın karnı açılmadığı için operasyon riski de minimum düzeyde. Hiç ağrı duymayan hasta, operasyonun akşamında yemek yedi ve yürümeye başladı."

75 YAŞINDAKİ HASTANIN DAMARINA STEND YERLEŞTİRİLDİ
75 YAŞINDAKİ HASTANIN DAMARINA STEND YERLEŞTİRİLDİ
75 YAŞINDAKİ HASTANIN DAMARINA STEND YERLEŞTİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:20:04
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 17:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?